Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM - Aperture Flex

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM - Aperture Flex

Witam

Podczas dzisiejszej sesji, przy ostatnim produkcie, pojawił się błąd Err 01. Przetarcie styków nic nie pomogło — aparat nadal nie wykonywał zdjęć. Po podłączeniu obiektywu do drugiego body sytuacja się powtórzyła — również nie dało się zrobić zdjęcia.

Po sześciokrotnym wyjęciu baterii sprawdziłem działanie przysłony za pomocą przycisku podglądu głębi ostrości — przysłona nie reagowała. 😉

Mam więc pytanie: po jakim czasie lub przy jakiej liczbie zdjęć uszkodził się u Was flex?
    Używam tego obiektywu regularnie od 2018/2019 roku (dokładnie nie pamiętam) i wykonałem nim maksymalnie około 24 000 zdjęć. Jak na takiego „kunia roboczego” to chyba trochę mało...

Pozdro
    Zdebu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM - Aperture Flex

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Witam

Podczas dzisiejszej sesji, przy ostatnim produkcie, pojawił się błąd Err 01. Przetarcie styków nic nie pomogło — aparat nadal nie wykonywał zdjęć. Po podłączeniu obiektywu do drugiego body sytuacja się powtórzyła — również nie dało się zrobić zdjęcia.

Po sześciokrotnym wyjęciu baterii sprawdziłem działanie przysłony za pomocą przycisku podglądu głębi ostrości — przysłona nie reagowała. 😉

Mam więc pytanie: po jakim czasie lub przy jakiej liczbie zdjęć uszkodził się u Was flex?
    Używam tego obiektywu regularnie od 2018/2019 roku (dokładnie nie pamiętam) i wykonałem nim maksymalnie około 24 000 zdjęć. Jak na takiego „kunia roboczego” to chyba trochę mało...

Pozdro
    Zdebu
    Usterka przy tak małej ilości zdjęć raczej rzadka w starych dobrych elkach. Ja zajechałem przysłonę w 50L ale to lekką ręką z pół miliona fotek. Wymiana 750zł. Naprawa jak się da ok 350zł. fotodoktor Wawa mi robił.

Uprawnienia umieszczania postów