Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Wakacje w Turcji - gdzie jechać na zdjęcia?

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Wakacje w Turcji - gdzie jechać na zdjęcia?

Witam,

Panowie, za dwa miesiące lecę z żoną na 10 dni na wakacje do Turcji, nasz hotel znajduje się w rejonie Alanya.
    Oczywiście bardzo liczę na jakieś piękne widoki, krajobrazy, egzotykę miejskiego życia itp co chciałbym złapać w kadr.
    To jest opis tej konkretnej oferty na którą się zdecydowaliśmy: Hotel Labranda Alantur Resort (tylko, że my lecimy w innym terminie)
    W każdym bądź razie jak się przewinie stronę, to tam na samym dole jest lista "Atrakcje lokalne", i to są wycieczki dodatkowe które można sobie wykupić z naszego biura podróży i w bardzo wygodny sposób zwiedzić to i owo (przewoźnik zabiera nas i odwozi z powrotem spod samego hotelu - super opcja dla leniwych )

Problem w tym, że jest tam tego tyle że nie wiadomo na co się zdecydować to raz, a dwa - czy wybór takiej a nie innej wycieczki jest korzystny ze stricle fotograficznego punktu widzenia?
    Może przypadkiem ktoś z was zwiedził te miejscówki i może mi podpowiedzieć co warto, a co nie warto?
    Zaznaczam, że dla mnie priorytetem są zdjęcia - żonie to obojętne, mówi że byleby ze mną i byleby była piękna pogoda
    Albo może olać te wycieczki, wynająć auto i pojechać w jakiś epicki foto-spot na własną rękę?
    Dajcie proszę znać gdzie jechać na zdjęcia w Turcji w rejonie Alanya, bo szkoda żeby będąc tak daleko (i jednocześnie tak blisko) nie zwiedzić jakiś kapitalnych miejscówek.
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Coś już napisał Awatar NorthPole
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Wakacje w Turcji - gdzie jechać na zdjęcia?

Jeśli lubisz ruiny, to w okolicy polecam Side
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	431-KONICA CENTURIA200 - 06_resize.jpg
Wyświetleń:	1
Rozmiar:	1,32 MB
ID:	20478
    Jest tam amfiteatr rzymski i trochę po nim zostało (przynajmniej tak było ponad 20 lat temu).

Jeśli planujesz jakąś wycieczkę, to Pamukkale i Hierapolis warto odwiedzić.

Nazwa:	303-3_KONICA CENTURIA200 - 34_resize.jpg
Wyświetleń:	1
Rozmiar:	2,61 MB
ID:	20479

Kapadocja to oczywiście petarda, ale to kawałek od miejsca gdzie będziesz mieszkał.

Turcja jest bardzo fotogeniczna, na pewno zrobisz mnóstwo fajnych zdjęć

Nazwa:	414-KONICA CENTURIA200 - 23_resize.jpg
Wyświetleń:	2
Rozmiar:	3,04 MB
ID:	20480

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Wakacje w Turcji - gdzie jechać na zdjęcia?

Widzę, że wątek powstał no i super. Zdjęcia z Turcji są jeszcze na karcie Nie mam czasu ich ogarnąć bo wolę sobie zwiedzać i jeździć niż siedzieć przed kompem. Co do samej Turcji to jest przepiękna, ja byłem ponad dwa tygodnie i zrobiłem ponad 5 tys. km. Polecam wschód i tereny górzyste. Kapadocja to takie "must have", w Twoim przypadku pojechałbym najpierw tam. Tylko nie na lot balonem ale na wschód i widoki balonów. Są miejscówki, z których widać wszystko. Do tego Side i rejs i będziesz zadowolony.
    Ja Turcję dopiero będę opisywać i obrabiać ale tutaj pewnie nie będzie mi się chciało fot wrzucać bo zwyczajnie czasu na to wszystko brak.

Uprawnienia umieszczania postów