Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: 20 lat na forum

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: 20 lat na forum

Cytat Zamieszczone przez mazeno Zobacz posta
    te, kombatanty
    a pamieta ktory pl.rec.foto?
    pamietam...

... ze bylo ale aktywnie chyba zbyt wiele nie korzystalem grupy dyskusyjne w zasadzie zaczely sie wytrzebiac okolo tego czasu (2000~2005)

pamietam tez onephoto, fototok, photosig...

w listopadzie zeszlego roku piknelo mi 20 lat w systemie EOS (w sumie nie takie znowu hopsasa w skali tego forum) i cos kolo tego tez jako uzyszkodnik forum

dla beki taka kartka z kalendarza... Dzien Matki 20 lat temu... EOS 10D...

Ostatnio edytowane przez akustyk ; 27-05-2025 o 10:06
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

te, kombatanty
    Jasne A brał ktoś udział w plenerach pl.rec.foto 1999-2003? -> https://www.plener.wizja.net/
    BTW - wielu sympatycznych uczestników tam poznałem i kontakty są do dziś.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	s1.jpg
Wyświetleń:	60
Rozmiar:	68,9 KB
ID:	20278

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	zespol.jpg
Wyświetleń:	60
Rozmiar:	101,7 KB
ID:	20279
    Ostatnio edytowane przez candar ; 27-05-2025 o 12:58
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Skąd jest to foto na moście?

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

te, kombatanty
    "Te Kombatanty" to pamiętają nawet czasy przed "pl.rec.foto" -ba, nawet czasy przed internetowe..... Myślę, że właśnie dlatego to Forum tak długo przetrwało (co jest pewnym ewenementem), poniewaz za jego istnieniem stoi pasja do fotografii - cała reszta czyli pokazywanie zdjęć, dyskusje i nawet kłótnie - jest wtórna do tej pasji (hobby, zabawy, zajęcia - co kto lubi....)

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Skąd jest to foto na moście?
    Funka 2001 (Funka – osada leśna w Polsce na obszarze Zaborskiego Parku Krajobrazowego położona w województwie pomorskim, w powiecie chojnickim, w gminie Chojnice.) https://www.plener.wizja.net/funka/index.htm
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Funka 2001 (Funka – osada leśna w Polsce na obszarze Zaborskiego Parku Krajobrazowego położona w województwie pomorskim, w powiecie chojnickim, w gminie Chojnice.) https://www.plener.wizja.net/funka/index.htm
    Dzięki. Pytałem, ponieważ bardzo podobny jest w parku, obok którego mieszkam.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ja pamiętam, że zacząłem przygodę z forum jak były boje o to z jakiego plastiku został wykonany EOS 350D ...
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dla beki taka kartka z kalendarza... Dzien Matki 20 lat temu... EOS 10D...

https://live.staticflickr.com/65535/...fd1895fa_o.jpg
    To, albo bardzo podobne (też twoje), pamiętam z plfoto. To były czasy, kiedy dopiero myślałem o zakupie filtrów do krajobrazów i śledziłem mocno wszystkie tego typu fotki
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Ja zacząłem obserwować forum jakoś w 2007 czy 2008r, gdy przymierzałem się do zakupu pierwszego lustra i prawie byłem na zakupie 40D, ale jednak wszystkie opinie doradzały trochę dołożyć i kupić 5D. Wtedy też w sierpniu 2008 miał premierę 5D mkII i wszyscy mieli mokro w gaciach. Dyskusjom nie było końca, z tym że wtedy użytkowników było 10x tyle co teraz a social media dopiero raczkowały.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Bywalec
    Miasto
    wyohataka

Cytat Zamieszczone przez Max13 Zobacz posta
    "Te Kombatanty" to pamiętają nawet czasy przed "pl.rec.foto" -ba, nawet czasy przed internetowe.....
    otototo.
    ciemnia rozkladana w lazience, koreksy, sreksy, foton, orwo i takie tam zabawy, ale tylko z cz-b. na kolor nie mialem ani umiejetnosci, ani miejsca, ani sprzetu, ani kasy. a potem przyszla era slajdow i juz sie nie bawilem. znaczy bawilem sie, ale juz tylko w przycinanie i wkladanie do ramek.
    KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów