Cytat Zamieszczone przez tomphoto Zobacz posta
Forum Canon..i nie powinno się tego tu pisać.. ale mam też takie doświadczenia jak wyżej.
Oczywiście, że wypada

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
Po pierwsze bezbłędność AF. Nikon lepiej ustawia ostrość, lepiej wykrywa i śledzi obiekt, nawet w trybie precapture. Zdjęcia z Nikona wychodzą ostre, a w tym trybie zdjęcia z R7 są praktycznie do wyrzucenia, może się ostanie jedna klatka, gdy ptak leci w kierunku fotografa.

Po drugie roleta. R7 ma straszną, a Nikon jej nie ma.

Po trzecie prędkość zdjęć. R7 nawet w trybie elektronicznej migawki przy ok. 30 fps nie daje możliwości zarejestrowania tylu faz lotu ptaka, jak Nikon przy 120 fps. W trybie migawki mechanicznej R7 niby daje max ok. 15 fps, ale i tak rejestruję maksymalnie 3-4 fazy ruchu skrzydeł, i gdy nie trafię z momentem wyzwolenia migawki, to te fazy są do znudzenia powtarzalne, a tej najfajniejszej nie daje się zarejestrować.

Po czwarte jpg prosto z aparatu. Zdjęcia z Nikona są OK, natomiast z R7 są dla mnie nieakceptowalne ze względu na domyślną metodę ostrzenia, która mi się nie podoba.

Po piąte ekspozycja. Sony i Nikon dają możliwość stosowania Auto ISO praktycznie w każdej sytuacji zdjęciowej, natomiast w R7 muszę ustawiać albo ISO na sztywno, albo cały czas korygować ekspozycję, bo mi skandalicznie prześwietla lub niedoświetla zdjęcia, gdy mi ptak przechodzi z jasnego tła na ciemne, lub odwrotnie.
A Ty dalej męczysz się z tym Canonem