Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
w różnych systemach ostatnio na nikoniarzach pojawił się post o AF na Z8 i nowym tamronie 35-150 - użytkownik deklaruje skuteczność AF na poziomie 60% - czyli prawie co drugie zdjęcie nietrafone - Z8 to raczej górnopółkowy sprzęt - wiem sony jest doskonałe i wszystko działa, ale czemu nadal widuję posty o słabym fps (nie wykorzystuje pełnych możliwości korpusu w trybie seryjnym) na obiektywach niezależnych producentów skoro jest tak dobrze?

nowy 75-300 nie wywołuje u mnie szybszego bicia serca i nie widzę w tej premierze okazji na zakupy, ja już przetestowałem takie obiektywy i nie zamierzam robić tego ponownie - ale w każdym systemie są takie szkła - szkła strikte budżetowe - wypełniające lukę, które są odpowiedzią na miliony postów o braku budżetowych szkieł RF i co jak się pojawia budżetowe szkło to ponownie generuje to miliony negeatywnych postów.
Tak, uzytkownik ten akurat ma wiele systemów więc nie wymyślił sobie. Aczkolwiek przyznał ze ten Tamron dobrze chodzi na Sony, bo ma w dwóch systemach go, czego nie stwierdził na Z8/Z9 oraz mu się wypiął dwa razy.