Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Canon RF 75-300mm f4-5.6

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon RF 75-300mm f4-5.6

w różnych systemach ostatnio na nikoniarzach pojawił się post o AF na Z8 i nowym tamronie 35-150 - użytkownik deklaruje skuteczność AF na poziomie 60% - czyli prawie co drugie zdjęcie nietrafone - Z8 to raczej górnopółkowy sprzęt - wiem sony jest doskonałe i wszystko działa, ale czemu nadal widuję posty o słabym fps (nie wykorzystuje pełnych możliwości korpusu w trybie seryjnym) na obiektywach niezależnych producentów skoro jest tak dobrze?

nowy 75-300 nie wywołuje u mnie szybszego bicia serca i nie widzę w tej premierze okazji na zakupy, ja już przetestowałem takie obiektywy i nie zamierzam robić tego ponownie - ale w każdym systemie są takie szkła - szkła strikte budżetowe - wypełniające lukę, które są odpowiedzią na miliony postów o braku budżetowych szkieł RF i co jak się pojawia budżetowe szkło to ponownie generuje to miliony negeatywnych postów.

a sigmę s50 art posiadam jest duża i ciężka ale działa - nadal nic sie nie zmieniło w tym temacie - jak się pojawi wersja RF to i tak pewnie nie kupię bo canon posiada działające 50mm w systemie RF w przeciwieństwie do systemu EF gdzie z działającym i dobrym 50mm było słabiej
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 01-05-2025 o 11:52
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów