Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Canon RF 75-300mm f4-5.6

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon RF 75-300mm f4-5.6

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Matko Bosko Canonowska
    jeśli lubicie sound wiertarki i tęskniliście za obrotowym tubusem to macie
    https://www.youtube.com/watch?v=3uSJ5-ygri0

--- Kolejny post ---

R7 + ten wynalazek:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2025-05-29_21-33-07.jpg
Wyświetleń:	9
Rozmiar:	456,0 KB
ID:	20313
    takie aberacje to się usuwa jednym kliknięciem a mydło co to zostanie po takim usunięciu usunie korekta cyfrowa na pewno nigdzie nie jest napisane że ten obiektyw jest dobry na 300mm zawsze piszą że ma 300mm co pozwala robić ... (i tu wymieniają zastosowania ), influencero-naganiacze powiedzą że jest używalny na 300mm co oznacza tylko że ten pierścien przekręci się na pozycję 300 a na koniec dodam moje ulubione - każdym sprzętem można zrobić dobre zdjęcie to tak z grubej rury, ale jak nie chcemy z grubej rury to można powiedzieć że jest doskonały dla początkującego fotografa - cały czas się zastanawiam czym ci początkujący zawinili naganiaczom - początkujacy kupuje, a potem się przez kilka lat zastanawia co robi źle - zamiast robić zdjęcia myśląc o kompozycji zastanawia się czemu jest fioletowe i nieostre - w końcu kupuje eLkę i okazuje się że wszystko robił dobrze - no po prostu nauczył się robić zdjęcia używając takiego obiektywu czyli wszystko jest tak jak mówili - dobry dla początkujacych - zawsze uważałem że początkujący powinien mieć dobre szkła takie wynalazki są dla mistrzów tak mi się jeszcze skojarzyło ze słusznie minioną epoką lustrzanek - dobra rada dla początkującego skontroluj brzegi kadru - jakie ....a brzegi kiedy wizjer pokazując 90% lub jeszcze mniej kadru nie pokazuje brzegów

jesteś zdziwiony - ja nie - bo ja już miałem ten obiektyw ale miliony młodszych entuzjastów jeszcze go nie miało więc będą mieli okazję wydać kasę
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 29-05-2025 o 23:07
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów