Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
AKustyk, też tak myślałem, że on nie jest debilem i że ma opracowane ruchy na szachownicy na 10 do przodu. Tylko że od ostatnich dwóch miesięcy całkowicie w to zwątpiłem. Sygnały płynące i od niego i jego sztabu są sprzeczne w wielu miejscach i cholera wie o co tak naprawdę mu chodzi i co on chce długofalowo zyskać.
czyli podsumowujac: nie wiesz o co mu chodzi, wiec musi byc ze tam nie ma planu?

ja mam zwyczaj patrzec na fakty. bo politycy to klamcy, miedzy tym co mowia a tym co faktycznie robia jest przepasc. i to nie tylko Trump, w USA rowniez Obama i Biden byli "kontrowersyjni"... nagrody Nobla nawet pokojowe dostawali, wysylajac armie do kolejnych chucp wywolywanych po swiecie i terroryzujac mnostwo innych krajow po swiecie, zeby sprzedawac tony broni.

co z tego wynika dla nas w Europie? moze dobre bedzie to, ze przestaniemy wreszcie bezkrytycznie jarac sie kazdym badziewiem zza oceanu. tylko bardziej krytycznie patrzyc na to co amerykanskie media (socjalne) w nas wtykaja.

aczkolwiek smiem w to watpic jednak. ogromna wiekszosc ludzi nie potrafi samodzielnie myslec. i ta potrzebe te to amerykanskie media doskonale zapelniaja :/