Realme Ultra - telefon z możliwością podpięcia obiektywy (koncept)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bangi
    Moderator
    • 2010
    • 5342

Realme Ultra - telefon z możliwością podpięcia obiektywy (koncept)

Taka sytuacja

Pamiętam, że kiedyś Sony miało pomysł na taką jakąś przystawkę do telefonu
    Jak poprawić jakość mobilnej fotografii cyfrowej zachowując jednocześnie mobilność. Sony ma ciekawy pomysł. Oddzielne moduły aparatów cyfrowych.
    SAMOLOTY CB
    SAMOLOTY lotnictwo.net
    SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial
  • cauchy
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2804

Odp: Realme Ultra - telefon z możliwością podpięcia obiektywy (koncept)

do ajfona też można podpiąć obiektywy:
    At REEFLEX we strongly believe that the best camera is the one you can always have with yourself. Our journey kicked off in 2020 with a bold mission: to redefine mobile photography through cutting-edge computational techniques. Join us on this trailblazing journey as we reshape the future of mobile photography together
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12208

zrobili newsa...

bo przeciez nie cos wartego wspomnienia porzniety UX smarkfona polaczony z porznietym (dla upierajacych sie, zeby robic zdjecia smarkfonem) gabarytem prawdziwego obiektywu...

przy czym jestem pewny, ze to nie jest ostatnie slowo w tym temacie. na pewno pojawia sie misie jeszcze bardziej odpowiadajace naszym potrzebom. i potem im sie wypisze protokol zniszczenia...
      www albo tez flickr

Komentarz

• Leon007
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 2850

A czy jest do jakiegoś smartfonu przystawka, która struga ołówki? Albo spuszcza wodę w kiblu wykorzystując połączenie przez chmurę?
        Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
        Ja
        Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
        Konfucjusz

Komentarz

• Bangi
          Moderator
          • 2010
          • 5342

Zamieszczone przez Leon007 Zobacz wpis
          A czy jest do jakiegoś smartfonu przystawka, która struga ołówki? Albo spuszcza wodę w kiblu wykorzystując połączenie przez chmurę?
          Jeśli są strugaczki ładowane przez USB i podłączysz do tego smartfon z funkcją oddawania energii i zaczniesz ładować tę strugaczkę, to można uznać, ze są
          SAMOLOTY CB
          SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• jan pawlak
            Pełne uzależnienie
            • 2012
            • 4328

To normalne w rozwoju technologii.

Gdy "kończyła się" era technologii analogowego zapisu dźwięku na płytach to w droższych wersjach urządzeń cyfrowych był przycisk symulujący/dodający do dźwięku szum igły

jp
            puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
            Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
            http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
            public.fotki.com/janusz-pawlak/

Komentarz

• Leon007
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 2850

Zamieszczone przez Bangi Zobacz wpis
              Jeśli są strugaczki ładowane przez USB i podłączysz do tego smartfon z funkcją oddawania energii i zaczniesz ładować tę strugaczkę, to można uznać, ze są
              Mało Kolego Bangi, mało. Przy dużej ilości dobrej woli można to uznać za nieśmiałe początki.

Powinna być apka, która komunikuje się z inteligentną strugaczką. Strugaczka musi rozpoznawać kolor kredki lub twardość ołówka oraz jego markę. Jako że napisy na ołówku się ścierają przy intensywnym użytkowaniu, ołówki i kredki będą mieć w sobie nanoczipy z różnymi informacjami. Niektóre firmy (bardziej takie chamskie - to dla jednego Kolegi ) dopuszczą struganie tylko w firmowych lub licencjonowanych strugaczkach, wiarygodnie uzasadniając, że tylko firmowa strugaczka zapewnia odpowiednio ostry szpic. Inne zaś będą openstroog. Strugaczka zbierze dane o ilości zestruganego materiału i obliczy związane z tym obciążenie klimatu w postaci śladu węglowego, powodując tym samym wyrzuty sumienia u właściciela ołówka. Dodatkowo zmierzy pozostający odcinek ołówka i w odpowiednim czasie powiadomi użytkownika, że należy udać się do sklepu po nowy lub nawet sama zamówi u autoryzowanego dilera. I wreszcie, w końcu, przekaże te wszystkie dane na serwery polskich, europejskich i amerykańskich firm o trzyliterowym akronimie; oczywiście nie naruszając prywatności.
              Ostatnio edytowany przez Leon007; 27765.
              Ja
              Konfucjusz

Komentarz

• marfot
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 4592

Zamieszczone przez cauchy Zobacz wpis
                do ajfona też można podpiąć obiektywy:
                https://reeflexstore.com/collections
                Robi się z tego całkiem poręczny setup :
                Does the iPhone 15 Pro capable of producing professional images by strengthening it with an anamorphic cinema lens
                https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18776

Zamieszczone przez Bangi Zobacz wpis
                  W Sony to nie pykło bo dokładali cały aparat. Telefon robił tam bodaj tylko za wyświetlacz.
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• Leon007
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 2850

Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz wpis
                    W Sony to nie pykło bo dokładali cały aparat. Telefon robił tam bodaj tylko za wyświetlacz.
                    O tym samym pomyślałem. To był aparat w formie obiektywu z matrycą, smartfon robił za wyświetlacz i sterowanie. W sumie ciekawy pomysł, ale rzeczywiście umarł; chyba największą wadą była słaba, niedopracowana komunikacja aparat - telefon.
                    Wydaje mi się, że tu też długo nie pożyje. Niektórzy na siłę usiłują podłączyć do telefonu wszystko, nawet strugaczkę - zwłaszcza do ajfona. Ale może się mylę, bo jak już są głosy, że bez elektronicznego kierownika nie da się jeździć na rowerze...
                    Ja
                    Konfucjusz

Komentarz

• Bangi
                      Moderator
                      • 2010
                      • 5342

[MENTION=27765]Leon007[/MENTION] - po co te kolory? Coś pomyliłem, że podkreślasz czerwienią to słowo?
                      SAMOLOTY CB
                      SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• Leon007
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 2850

Bo jest taka możliwość, dla jaj, żadnych ukrytych znaczeń.
                        Jedynie Twoja ksywa ma znaczenie, bo wymieniając osobę podkreślam, żeby się wyróżniała z tekstu.
                        Uwierz mi .
                        Zamiast siać głupimi emotkami, ubarwiam wypowiedź bardziej dwuznacznie.
                        Ja
                        Konfucjusz

Komentarz

• Bangi
                          Moderator
                          • 2010
                          • 5342

Zamieszczone przez Leon007 Zobacz wpis
                          Bo jest taka możliwość, dla jaj, żadnych ukrytych znaczeń.
                          Jedynie Twoja ksywa ma znaczenie, bo wymieniając osobę podkreślam, żeby się wyróżniała z tekstu.
                          Uwierz mi .
                          Zamiast siać głupimi emotkami, ubarwiam wypowiedź bardziej dwuznacznie.
                          Spoko, myślałem, że jakąś gafę z tą strugaczką popełniłem
                          SAMOLOTY CB
                          SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• Leon007
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 2850

Na początku byłem przekonany, że wstawiłeś temat do Hyde Parku, aż się zdziwiłem gdy odkryłem PRAWDĘ.
                            Ja
                            Konfucjusz

Komentarz

• MstrG
                              Bywalec
                              • 2013
                              • 237

Od tego M-mount dużo ciekawszy się wydaje Xiaomi Modular Optical System.

Komentarz

Pracuję...
                              X