@Leon007 - po co te kolory? Coś pomyliłem, że podkreślasz czerwienią to słowo?
@Leon007 - po co te kolory? Coś pomyliłem, że podkreślasz czerwienią to słowo?
Bo jest taka możliwość, dla jaj, żadnych ukrytych znaczeń.
Jedynie Twoja ksywa ma znaczenie, bo wymieniając osobę podkreślam, żeby się wyróżniała z tekstu.
Uwierz mi.
Zamiast siać głupimi emotkami, ubarwiam wypowiedź bardziej dwuznacznie.
Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 06-03-2025 o 11:13
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
Na początku byłem przekonany, że wstawiłeś temat do Hyde Parku, aż się zdziwiłem gdy odkryłem PRAWDĘ.
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
Od tego M-mount dużo ciekawszy się wydaje Xiaomi Modular Optical System.
To jest jakaś dziwna sprawa.
W optyce obliczeniowej do wykonanie jednego zdjęcia wykorzystuje się jednoczesne informacje z 2 lub więcej różnych zestawów obiektyw/matryca (różne ogniskowe, różne powierzchnie matryc)
Dodanie obiektywu do jednego lub więcej aparatów spowoduje znaczne zmianę wyników działania algorymów optyki obliczeniowej, wydaje się że obniżenie mozliwości, które tylko częściowo mogą być skorygowane przez głęboka zmianę oprogramowania.
1. ogniskowa
Dołożenie do obiektywu drugiego obiektywu zmienia ogniskową sumaryczną, na ogół wydłuża
Algorytm musi "być poinformowany" o tej zmianie, bez tego to katastrofa.
2. matryca
Zmiana ogniskowej zmienia obszar aktywnego obrazu na matrycy, albo zmniejsza (a więc mniejsza rozdzialczość obrazu) albo obraz wychodzi poza obszar matrycy, gubimy.obraz
Algorytm musi "być poinformowany" o tej zmianie, bez tego to katastrofa.
3. jakość
Jakośc zestawu dwu obiektywu jest zdeterminoawa jakości obiektywu "gorszego"
Dołożenie do "gorszego" obiektywu lepszego nie spowoduje że zestaw obiektywu będzie miał lepszą jakość niż obiektyw "gorszy"
jp
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 06-03-2025 o 19:22
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
nie ważne jak zdjęcia robi i jakie zdjęcia robi - ważne jak wygląda i ma 100 megapikseli jest jak hasselblad - czyli to średni format jestpomimo że matryczka wielkości paznokcia widzę duże możliwości marketingowe następny obiektyw to będzie tele w kolorze białym bo tylko białe tele robią dobre zdjęcia - wiem bo mam białe tele i moje dwa potrzednie tele też były białe
i wiem że w tele liczy się kolor obudowy i po prostu czarnego bym już nie kupił
i to wiedzą wszyscy nawet ci co nigdy żadnego białego tele nie mieli
Ostatnio edytowane przez mirror ; 06-03-2025 o 19:57
EOS 3, 5D, R5
Ostatnio edytowane przez Bangi ; 06-03-2025 o 22:43