Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Realme Ultra - telefon z możliwością podpięcia obiektywy (koncept)

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Realme Ultra - telefon z możliwością podpięcia obiektywy (koncept)

@Leon007 - po co te kolory? Coś pomyliłem, że podkreślasz czerwienią to słowo?

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: Realme Ultra - telefon z możliwością podpięcia obiektywy (koncept)

Bo jest taka możliwość, dla jaj, żadnych ukrytych znaczeń.
    Jedynie Twoja ksywa ma znaczenie, bo wymieniając osobę podkreślam, żeby się wyróżniała z tekstu.
    Uwierz mi .
    Zamiast siać głupimi emotkami, ubarwiam wypowiedź bardziej dwuznacznie.
    Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 06-03-2025 o 11:13
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Bo jest taka możliwość, dla jaj, żadnych ukrytych znaczeń.
    Jedynie Twoja ksywa ma znaczenie, bo wymieniając osobę podkreślam, żeby się wyróżniała z tekstu.
    Uwierz mi .
    Zamiast siać głupimi emotkami, ubarwiam wypowiedź bardziej dwuznacznie.
    Spoko, myślałem, że jakąś gafę z tą strugaczką popełniłem

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Na początku byłem przekonany, że wstawiłeś temat do Hyde Parku, aż się zdziwiłem gdy odkryłem PRAWDĘ.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Od tego M-mount dużo ciekawszy się wydaje Xiaomi Modular Optical System.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Od tego M-mount dużo ciekawszy się wydaje Xiaomi Modular Optical System.
    https://www.optyczne.pl/20867-news-X...al_System.html

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

To jest jakaś dziwna sprawa.

W optyce obliczeniowej do wykonanie jednego zdjęcia wykorzystuje się jednoczesne informacje z 2 lub więcej różnych zestawów obiektyw/matryca (różne ogniskowe, różne powierzchnie matryc)

Dodanie obiektywu do jednego lub więcej aparatów spowoduje znaczne zmianę wyników działania algorymów optyki obliczeniowej, wydaje się że obniżenie mozliwości, które tylko częściowo mogą być skorygowane przez głęboka zmianę oprogramowania.

1. ogniskowa
    Dołożenie do obiektywu drugiego obiektywu zmienia ogniskową sumaryczną, na ogół wydłuża
    Algorytm musi "być poinformowany" o tej zmianie, bez tego to katastrofa.

2. matryca
    Zmiana ogniskowej zmienia obszar aktywnego obrazu na matrycy, albo zmniejsza (a więc mniejsza rozdzialczość obrazu) albo obraz wychodzi poza obszar matrycy, gubimy.obraz
    Algorytm musi "być poinformowany" o tej zmianie, bez tego to katastrofa.

3. jakość
    Jakośc zestawu dwu obiektywu jest zdeterminoawa jakości obiektywu "gorszego"
    Dołożenie do "gorszego" obiektywu lepszego nie spowoduje że zestaw obiektywu będzie miał lepszą jakość niż obiektyw "gorszy"

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 06-03-2025 o 19:22
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie

nie ważne jak zdjęcia robi i jakie zdjęcia robi - ważne jak wygląda i ma 100 megapikseli jest jak hasselblad - czyli to średni format jest pomimo że matryczka wielkości paznokcia widzę duże możliwości marketingowe następny obiektyw to będzie tele w kolorze białym bo tylko białe tele robią dobre zdjęcia - wiem bo mam białe tele i moje dwa potrzednie tele też były białe i wiem że w tele liczy się kolor obudowy i po prostu czarnego bym już nie kupił i to wiedzą wszyscy nawet ci co nigdy żadnego białego tele nie mieli
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 06-03-2025 o 19:57
    EOS 3, 5D, R5

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    W optyce obliczeniowej (...)jp
    Wydaje mi się, że bardziej właściwym jest jednak określenie "komputacyjna fotografia"

Co do samego pomysłu to IMHO skończy on tak samo jak dawny pomysł Sony i się nie przyjmie.
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 06-03-2025 o 22:43

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Wydaje mi się, że bardziej właściwym jest jednak określenie "komputacyjna fotografia"
    Czy to oznacza, że teraz dziewczyna zamiast mówić "zrób mi zdjęcie" będzie mówić "komputuj mnie"?

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów