Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Problem z aktualizacją oprogramowania R5m2.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie Problem z aktualizacją oprogramowania R5m2.

W aparacie R5m2 mam firmware Ver.1.0.1. Z strony Canona dla mojej wersji oprogramowania komputera pobrałem nową aktualizację Ver.1.0.2. i wyodrębniłem plik R5210200.FIR Plik ten zainstalowałem na karcie pamięci (szybciej ją sformatowałem w aparacie i komputerze). Po włożeniu karty do aparatu i przejściu do zakładki Firmware po próbie aktualizacji oprogramowania w obiektywie pojawia mi się komunikat: "Firmware starszy niż wersja 1.0.1. jest na karcie pamięci. Usuń stare pliki przy użyciu ostatniej wersji". Jest też aktywny przycisk OK. Po jego naciśnięciu wracam z powrotem do zakładki w której jest możliwość aktualizacji oprogramowania. Ponowna próba aktualizacji kończy się wynikiem jaki przed chwilą opisałem. Z wcześniejszymi aparatami postępowałem w ten sam sposób i nigdy nie miałem tego rodzaju kłopotów. W czym jest problem ?
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Problem z aktualizacją oprogramowania R5m2.

Problem jest w tym, że masz włożone do aparatu dwie karty pamięci. W aparacie masz mieć włożoną tylko kartę pamięci z wgranym na nią plikiem R5210200.FIR.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Dziękuję za poradę. Na tylko jednej włożonej karcie aktualizacja się powiodła. Ciężko mi było na to wpaść, gdyż jak miałem R6 to pomimo dwóch włożonych kart aktualizacja się udawała. Widać w R5m2 jest inaczej. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Ciekawe, czy nowszy firmware jest już bez takiego błędu i przy następnej aktualizacji już nie trzeba będzie wyjmować drugiej karty.
    R3 + RF85LDS

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    Ciekawe, czy nowszy firmware jest już bez takiego błędu i przy następnej aktualizacji już nie trzeba będzie wyjmować drugiej karty.
    Jaki błąd?.
    Funkcja wyboru karty "zapis/odtwarzanie" jest od zawsze i można zaznaczyć która karta ma być priorytetowa.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Tylko jak widać nie zawsze tak jest w wszystkich modelach. W R6 (jak już szybciej wspomniałem) aktualizacja odbywała się przy dwóch włożonych kartach niezależnie od tego na której z tych kart był zapisany plik FIR.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Tylko jak widać nie zawsze tak jest w wszystkich modelach. W R6 (jak już szybciej wspomniałem) aktualizacja odbywała się przy dwóch włożonych kartach niezależnie od tego na której z tych kart był zapisany plik FIR.
    R6 ma dokładnie takie same opcje do wyboru priorytetu karty jak R5II. To niezbędne opcje jeśli są założone obie karty a wybór automatyczny komuś nie odpowiada.
    Więc w twoim przypadku to było raczej kwestią przypadku że zadziałało. Ja w R6 wyjmowałem do aktualizacji drugą kartę aby zadziałało.

Coś już napisał
    Miasto
    Żuromin

Mam R6 i R6mk2. Nigdy nie musiałem wyjmować drugiej karty do aktualizacji.

Uprawnienia umieszczania postów