Poszukuję informacji na temat różnic pomiędzy systemami Tamrona Adaptall oraz Adaptall II.
Poszukuję informacji na temat różnic pomiędzy systemami Tamrona Adaptall oraz Adaptall II.
Czy ktoś ma jakieś info na temat adaptall'a do naszego ukochanego systemu EF (jest kilka fajnych manuali Tamrona na ten system... np lustro 8/500)
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
odgrzeje temat....tak z ciekawosci kupilem sobie 135mm 2.5 tamrona w adaptallu
oblednie ostre szklo w cudownym okraglutkim bokeh
a jakby ktos szukal info o systemie tamrona to to jest dobry adres: http://www.adaptall-2.com/
pozdr
Conik
Ostatnio edytowane przez Conik ; 30-06-2008 o 23:26
Ostatnio stałem się posiadaczem kilku szkieł systemu Adaptall 2:
- 300/5.6
- 90/2.5 macro
- 75-250/3.8-4.5
- tc x2
Ktoś posiada adapter na system EOS? Nie chcę zbytnio wydawać ok. 60zł na adapter z ebay'a żeby przetestować szkiełka... Zastanawiam się czy warto je zatrzymywać, czy puścić dalej...
5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II
no ja wlasnie kupilem na ebayu adapter ale zasadniczo ma jedna wade
wajcha z takim koleczkiem w tamronach nie jest dociskana do konca przez co przyslona zalancza sie wlasciwie od 2 stopnia (u mnie obiektyw f:2.4 a przyslona reaguje od 4
ale jest na to metoda
kawalek twardej folii lub plastiku wsadzony pod pierscien obok wajcy od przyslony zalatwia sprawe bezinwazyjnie nie uszkadzajac obiektywu![]()