Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Nowości ThinkTank - Torby na kołkach Airport i plecaki Darklight

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Nowości ThinkTank - Torby na kołkach Airport i plecaki Darklight

Miałem przyjemność testować ostatnie nowości ThinkTank, który wypuścił cztery nowe produkty. Przyznam szczerze te walizki zrobiły na mnie duże wrażenie i był trochę smuteczek jak po testach produkty trzeba było odesłać z powrotem do dystrybutora.

Testowane przeze mnie walizki to:

ThinkTank Airport Roller Derby™ V2.0
    ThinkTank Airport Navigator™ V2.0

oraz plecaki:

ThinkTank DarkLight ® Backpack 14L
    ThinkTank DarkLight ® Backpack 20L

Ceny to odpowiednio 2099 zł za większą torbę Roller Derby, 1699 zł za mniejsza torbę Navigator oraz 699 i 999 za plecaki odpowiednio 14 i 20 litrów.

To co je wyróżnia to fakt, ze niejako łączą się one w zestaw i transport plecaka na walizce jest bardzo wygodny. Produkty są dość drogie i raczej dla konkretnego klienta, który dużo podróżuje ze sprzętem i chce to robić wygodnie.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	480157802_10226914849484560_2870269850376412868_n.jpg
Wyświetleń:	4
Rozmiar:	633,1 KB
ID:	19504

Nazwa:	480324463_10226914848004523_9214263145987558223_n.jpg
Wyświetleń:	4
Rozmiar:	659,1 KB
ID:	19505

Nazwa:	480243055_10226914860324831_4613178654939957705_n.jpg
Wyświetleń:	3
Rozmiar:	569,8 KB
ID:	19506
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Nowości ThinkTank - Torby na kołkach Airport i plecaki Darklight

Beznadziejne są te wystające kółka i to nie piszę tylko w kontekście tych konkretnych walizek, ale ogólnie.
    Ja rozumiem, że tak wygodniej z tym iść, bo walizka stoi i można w każdą stroną nią jechać, ale... raz, że zabiera niepotrzebnie przestrzeń, co może mieć szczególne znaczenie przy bagażu branym do kabiny, a dwa łatwiej takie kółka stracić.
    Zdecydowanie rozsądniejszym rozwiązanie są kółka ukryte w rogach, no ale wtedy jest mniejsza manewrowość.

A jeszcze co ciekawe dla przykładu bagaż kabinowy (nad głowę):
    Ryanair do 10 kg (55 x 40 x 20 cm)
    Wizz Air do 10 kg *55 x 40 x 23 cm). Podane wymiary nie obejmują uchwytów/kółek bagażu; jednakże kółka mogą zwiększać wymiary bagażu maksymalnie o 5 cm.
    easyJet (56 x 45 x 25 cm (including any handles or wheels), maximum weight 15kg.
    PLL LOT do 8 kg o wymiarach nieprzekraczających 55 cm wysokości, 40 cm szerokości i 23 cm głębokości.
    Nie piszę oczywiście o tych małych co mają się zmieścić pod siedzeniem.

ThinkTank Airport Navigator V2.0
    Wymiary zewnętrzne: 40,6 cm × 40,6 cm × 26,7 cm
    Waga: 4,2 – 4,5 kg

ThinkTank Airport Roller Derby V2.0
    Wymiary wewnętrzne: 32 cm × 47 cm × 14–19 cm
    Waga: 4,5 kg

To tak ogólnie warto wiedzieć, że określenie "airport" w nazwie walizki, ma zazwyczaj mało wspólnego z wymiarami przewoźników. Już nawet nie piszę o wadze, gdzie sama torba zabiera 4 kg.

Niestety wymiary na styk powodują, że abstrahując już od ewentualnego kosztu nadbagażu z uwagi na wagę, ryzykujemy, że taka torba wyląduje w luku, a wtedy nie wiem czy bardziej opłaca się ją tam dać, czy nie lecieć

Oczywiście nie jest to problem tylko tej marki i sam temat to jest temat rzeka
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 20-02-2025 o 11:30

Miasto
    Kraków

Navigator jest olbrzymi nie wiem jakim cudem to może być traktowane jako kabinowy bagaż, ale nie mam zbytniego doświadczenia w lataniu - dlatego skupiłem się na dworcu

Natomiast Roller Derby wydaje się być idealnym wyborem jako bagaż podręczny. Czy się zmieścimy w 10kg to juz inna kwestia. Według mnie łatwo ja przeładować bo realnie zostaje nam 5,5kg. To nie jest dużo.

Co do kolek to cos za cos. Tak rozmieszczone jezdza po prostu wybornie i to jest największy atut tego produktu. Wole uważać na kolka przy chowaniu walizki niż jeździć gorzej. Swoja droga, mogliby zrobić jakiś rodzaj manualne blokady żeby na czas gdy nie jezdzi się nie obracały dookoła tylko były schowane do wewnątrz. Dopiero teraz o tym pomyślałem.
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Zanim poświęcę czas na obejrzenie czegoś, staram się przejrzeć podgląd na pasku przewijania.
    Twój brak "zmysłu technicznego" całkowicie zniechęcił mnie do obejrzenia całości.

Nazwa:	Zrzut ekranu 2025-02-20 o 10.14.32.png
Wyświetleń:	2
Rozmiar:	1,57 MB
ID:	19508

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
    Navigator jest olbrzymi nie wiem jakim cudem to może być traktowane jako kabinowy bagaż, ale nie mam zbytniego doświadczenia w lataniu - dlatego skupiłem się na dworcu

Natomiast Roller Derby wydaje się być idealnym wyborem jako bagaż podręczny. Czy się zmieścimy w 10kg to juz inna kwestia. Według mnie łatwo ja przeładować bo realnie zostaje nam 5,5kg. To nie jest dużo.

Co do kolek to cos za cos. Tak rozmieszczone jezdza po prostu wybornie i to jest największy atut tego produktu. Wole uważać na kolka przy chowaniu walizki niż jeździć gorzej. Swoja droga, mogliby zrobić jakiś rodzaj manualne blokady żeby na czas gdy nie jezdzi się nie obracały dookoła tylko były schowane do wewnątrz. Dopiero teraz o tym pomyślałem.
    Bo on co do zasady zmieści się do tego schowka nad głową, zdarzało mi się latać z torbami czy plecakami, które lekko naginały wymiary, problem jednak robi się wtedy jak trafisz na "służbistę", który zrobi z tego wielkie halo. Odpukać nie miałem takiej przygody, ale znam przypadki wśród znajomych, którzy mieli i pal licho jak każą dopłacić, ale jak chcą zabrać do luku to naprawdę robi się problem.

Dla przykładu ja mam plecak Lowepro Fastpack Pro BP 250 AW III; wymiary zewnętrzne (gł x szer x wys) - 23,5 x 54 x 31,5 cm i też wymiarów idealnie nie spełnia, ale tez nie było problemu, choć jak mi go w Wawie Emiraty miały zważyć (limit był 7kg) to 100-400 powędrował na czas ważenia do kolegi i wyjąłem kilka gratów do kieszeni (sam powerbank ważył 450 g) po tym myku na wadze pokazało się 6,9 kg
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 20-02-2025 o 12:39

Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Mamrot Zobacz posta
    Zanim poświęcę czas na obejrzenie czegoś, staram się przejrzeć podgląd na pasku przewijania.
    Twój brak "zmysłu technicznego" całkowicie zniechęcił mnie do obejrzenia całości.
    Dunno czym jest brak zmysłu technicznego, ale chętnie się dowiem.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Bo on co do zasady zmieści się do tego schowka nad głową, zdarzało mi się latać z torbami czy plecakami, które lekko naginały wymiary, problem jednak robi się wtedy jak trafisz na "służbistę", który zrobi z tego wielkie halo. Odpukać nie miałem takiej przygody, ale znam przypadki wśród znajomych, którzy mieli i pal licho jak każą dopłacić, ale jak chcą zabrać do luku to naprawdę robi się problem.

Dla przykładu ja mam plecak Lowepro Fastpack Pro BP 250 AW III; wymiary zewnętrzne (gł x szer x wys) - 23,5 x 54 x 31,5 cm i też wymiarów idealnie nie spełnia, ale tez nie było problemu, choć jak mi go w Wawie Emiraty miały zważyć (limit był 7kg) to 100-400 powędrował na czas ważenia do kolegi i wyjąłem kilka gratów do kieszeni (sam powerbank ważył 450 g) po tym myku na wadze pokazało się 6,9 kg
    Generalnie w przypadku służbistów miękkie torby sprawdzają się lepiej niż twarde na wymiar pewnych rzeczy nie przeskoczymy. Dlatego nie lubie latać

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Generalnie w przypadku służbistów miękkie torby sprawdzają się lepiej niż twarde na wymiar pewnych rzeczy nie przeskoczymy. Dlatego nie lubie latać
    No niestety latanie ze sprzętem foto to jest trochę sztuka kompromisu co zabrać, ewentualnie jakaś walizka "peli" do luku i trzymać kciuki, by nie zaginęła

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Dunno czym jest brak zmysłu technicznego, ale chętnie się dowiem.
    Chodzi o przewidywanie następstw zdarzeń i skutków związanych z daną czynnością.
    Osoba posiadająca taki zmysł, minimalizuje ryzyko niefortunnych zdążeń przed ich wystąpieniem.
    Moim zdaniem otwieranie pokrywy w takiej pozycji, samo się prosi o wypadnięcie i zniszczenie zawartości.
    Spróbuj wyjąć ten obiektyw anamorficzny i włożyć go z powrotem a potem połóż walizkę na plecach i zrób to samo (oczywiście jedną ręką, bo w drugiej trzymasz aparat).
    Osoba z wyobraźnia techniczną nie musi przeprowadzać tego eksperymentu, osoba bez tej wyobraźni nawet po nim niczego się nie nauczy.

Miasto
    Kraków

Aha. Ok.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Z tymi kółkami dokładnie jak piszesz, dlatego ja mam tanie torby kabinowe RGL 1003 - dzięki temu że ma 2 kółka schowane jest dłuższa bagażowo i statyw do niej pakuję. Pod fotel plecak na aparat K&F KF13.044 - ciut wyższy ale spakowany na tyle ma luz że jakby co wsunę w tester. Wygląda na mały i nigdy nikt nie sprawdzał.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów