Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Nowości ThinkTank - Torby na kołkach Airport i plecaki Darklight

Mieszany widok

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Nowości ThinkTank - Torby na kołkach Airport i plecaki Darklight

Z tym statywem u Ciebie to jest git bo nieduży i nie ma ostrych nóżek - u mnie są takie ostre zakończania nóżek, więc nie ryzykuje brania na kontrolę i do kabiny.

Ostatnio miałem też taką sytuację, że na kontroli bezpieczeństwa przyglądali się bliżej mojej latarce, mam takiego niedużego Sofirn-a. Jak zapytałem o powód tak dogłębnej analizy tej latarki to się dowiedziałem, że są podobne latarki z wbudowanym paralizatorem i mieli niedawno taki przypadek, że ktoś chciał wnieść do samolotu

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Nigdy 6 lotów - na podróże lotnicze to mój najmniejszy statyw Fotopro X-Aircross 1C
    https://www.facebook.com/photo/?fbid...98415780193055
    https://www.facebook.com/photo/?fbid...57387254295929

RGL 50x40x20 - 37litrów. Sprawdzę i napiszę czy włożysz 48cm.
    Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Z tym statywem u Ciebie to jest git bo nieduży i nie ma ostrych nóżek - u mnie są takie ostre zakończania nóżek, więc nie ryzykuje brania na kontrolę i do kabiny.

Ostatnio miałem też taką sytuację, że na kontroli bezpieczeństwa przyglądali się bliżej mojej latarce, mam takiego niedużego Sofirn-a. Jak zapytałem o powód tak dogłębnej analizy tej latarki to się dowiedziałem, że są podobne latarki z wbudowanym paralizatorem i mieli niedawno taki przypadek, że ktoś chciał wnieść do samolotu

kiedyś woziłem velbona sherpe pro (taki lekki karbon) zawsze w luku ale tamte nogi miały ponad 50cm i miały wysuwane kolce i trzy sekcje i były niestety trochę długie po złożeniu ale w luku dzielnie latały

teraz mam coś takiego
    https://www.fotopolis.pl/testy/akces...wu-dla-kazdego
    tylko z zakrętkami i kupą dodatkowego osprzętu (głowica poziomująca, jeszcze większa kulka 55), jeszcze nigdy nie użyłem kolumny do niego - leżakuje w torbie, zastanawiam się czy z głowicą 40 (tą na zdjęciu mogę odkręcić i wrzucić osobno do torby) mam szansę go przewieść w kabinie.

a sam statyw polecam (bardzo przyzwoicie zrobione i stabilne urządzenie o udźwigu nominalnym 15kg bazujące na myśli technicznej RRSa) może kiedyś recenzję z długookresowego używania napiszę
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 21-02-2025 o 11:30
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Większość ostrych nóżek jest wykręcanych. U mnie wręcz jest to osobny gadżet. Spróbuj wykręcić.
    Statywy kupuję wyłącznie pod kątem zmieszczenia w bagażu podręcznym - kryterium długości + wykręcane nóżki. Aktualnie jest to Benro Tortoise 24C - 46 cm długości bez głowicy.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Większość ostrych nóżek jest wykręcanych. U mnie wręcz jest to osobny gadżet. Spróbuj wykręcić.
    Statywy kupuję wyłącznie pod kątem zmieszczenia w bagażu podręcznym - kryterium długości + wykręcane nóżki. Aktualnie jest to Benro Tortoise 24C - 46 cm długości bez głowicy.
    bywa różnie - velbon miał fajne rozwiązanie kolce które się wysuwały lub chowały w gumowy pierścień, leofoto ma wymienne podstawki gumowe które sie wykręca i wkręca kolce - wszystko jak zwykle ma swoje wady i zalety - rozwiązanie velbona jest świetne ale powodowało że bałem się próbować przewozić taki statyw w bagażu podręcznym mz. opis rzeczy ktore można zabrać do kabiny kolce dyskwalifikuje taki statyw, z leofoto używam koncówek gumowych, kolce sobie leżakują w szafie ale czasem by sie przydały i wtedy ich nie ma
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 21-02-2025 o 20:06
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów