Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
Ale to dobrze udokumentuj przypadek - jeśli problem występuje na innych body (zrób przykładowe foty opisz dokładnie), to problem jest szkła i IMHO sprawa powinna być rozstrzygnięta na Twoją korzyść.
Jeśli problem występuje tylko na tym jednym body to problem jest bardziej złożony...

Najważniejsze to dobrze udokumentować problem - robisz RAWy i opisujesz. Załączasz też RAWy z innymi szkłami, z którymi problemów nie ma.

Kiedyś miałem Sigmę 150-600 Sports, nie przygadała mi do gustu, sprzedałem znajomemu, jemu tez nie przypadała - wysłał ją na kalibrację, stwierdzili, że nie da się skalibrować i oddali kasę, tak też się zdarza.

Ja osobiście nie widziałem narzekać na serwis Sigmy.

Tak, wyślę im RAWy te nietrafione, tak jak prosili. Nie zakładam złych intencji Sigmy, ale obawiam się ponieważ ta sytuacja mnie nieco stresuje, Szarpnąłem się na nowe szkło i więcej mam z jego powodu kłopotów niż pożytku. Więc jedyne co czuje to rozczarowanie. Dobrze, że nie sprzedałem starego canona 35 2.0 bo z nim nie mam problemu na tej puszce.

Niestety nie robiłem zdjęć jednym i drugim na tej samej imprezie żeby wysłać sigmie zdjęcia porównawcze. A znając życie w domowych warunkach takiej rzeźni z nietrafionymi zdj nie będzie.

Biorę oczywiście pod uwagę czynnik ludzi i błąd przy przekadrowaniu, ale nieostre mam zdjęcia gdzie obiekt był bezpośrednio w centralnym punkcie. No cholera mnie wzięła jak przeglądałem foty z tej imprezy.