Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Co to za sony?

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Co to za sony?

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Da się, bo zawsze możesz umówić się tak z kontrahentem (analogicznie jak na jakimkolwiek innym portalu ogłoszeniowym). Przesyłka OLX nie jest obowiązkowa.
    Zanim "wałki" stały się codziennością przeprowadziłem wiele takich transakcji bez żadnej wtopy, choć zawsze starałem się zweryfikować takich sprzedających dodatkowo. Oczywiście nie piszę o zakupach za grube tysiące, tylko raczej to były drobniejsze zakupy od kont które długo istniały, miały dobre opinie, do których można było zadzwonić i pogadać i które nie miały problemu ze wzajemna ą weryfikacją.
    Teraz niestety są inne czasy
    Dokładnie tak. Jeśli coś kupuję to dzwonię, lub piszę do sprzedawcy o zmianę dostawcy na Pocztę Polską - przesyłka pobraniowa przy odbiorze (Pocztex) z usługą: Sprawdzenie zawartości – otwarcie przesyłki przez odbiorcę i porównanie jej zawartości z formularzem specyfikacji. Brak współpracy ze strony sprzedawcy od razu oznacza WAŁ. Tyle i aż tyle.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zrzut ekranu 2025-02-02 144203.jpg
Wyświetleń:	24
Rozmiar:	69,4 KB
ID:	19338

W przypadku mojej sprzedaży zasada prosta. Brak wpływu kasy na konto = brakiem wysłania paczki. Proste i skuteczne.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 02-02-2025 o 16:04
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Warto wiedzieć. W to bawić się jednak ma sens przy znacznej wartości. Przy drobnicy zwykła możliwość zwrotu uważam że jest wystarczająca.

Miasto

Cytat Zamieszczone przez jamto Zobacz posta
    Warto wiedzieć. W to bawić się jednak ma sens przy znacznej wartości. Przy drobnicy zwykła możliwość zwrotu uważam że jest wystarczająca.
    Serio?

Naprawdę tak trudno zadać pytanie sprzedawcy o wysyłkę przez Pocztex przesyłki pobraniowej przy odbiorze z usługą: Sprawdzenie zawartości – otwarcie przesyłki przez odbiorcę i porównanie jej zawartości z formularzem specyfikacji?

Jeśli sprzedawca odmówi ww. usługi liczyłbyś, że dostaniesz to za co zapłaciłeś?

Poczytaj sobie na grupach o takich wałach: NIEUCZCIWY KUPUJACY NIEUCZCIWY SPRZEDAWCA ZGŁOŚ

Nazwa:	Zrzut ekranu 2025-02-02 150919.jpg
Rozmiar:	160,0 KB
ID:	19339

Nazwa:	Zrzut ekranu 2025-02-02 151344.jpg
Wyświetleń:	2
Rozmiar:	331,3 KB
ID:	19340
    Ostatnio edytowane przez candar ; 02-02-2025 o 16:14
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Zapytać nie problem ale przekuć to w realia jak dla mnie uciążliwe. Gdyby to był aparat za 5000 to zupełnie inna bajka. A poza tym... Gdyby to był aparat za 5000 to co Ci da, że Go zobaczysz? Co wart dopiero się dowiesz jak przetestujesz a na poczcie chyba tego nie zrobisz?

Miasto

Cytat Zamieszczone przez jamto Zobacz posta
    Zapytać nie problem ale przekuć to w realia jak dla mnie uciążliwe. Gdyby to był aparat za 5000 to zupełnie inna bajka. A poza tym... Gdyby to był aparat za 5000 to co Ci da, że Go zobaczysz? Co wart dopiero się dowiesz jak przetestujesz a na poczcie chyba tego nie zrobisz?
    A przypadkiem nie jest dla Ciebie równie uciążliwe dywagowanie na temat zakupu aparatu, którego nazwy nawet nie znałeś? Chcesz kupić, to kup, zapłać w ciemno 170 zł za kota w worku i bądź łaskaw później zamknąć wątek opisem, czy wszystko poszło zgodnie z planem i pochwal się, że kupiłeś za 170 zł sprawny aparat wart rynkowo w idealnym stanie 2.000,00 zł

Nazwa:	Zrzut ekranu 2025-02-02 152129.jpg
Rozmiar:	24,5 KB
ID:	19341

przykładowe ceny używek z OLX

Nazwa:	Zrzut ekranu 2025-02-02 153008.jpg
Rozmiar:	97,3 KB
ID:	19342
    Ostatnio edytowane przez candar ; 02-02-2025 o 16:31

Nie kupiłem a zainteresowałem się. Gdybym od razu wiedział co to za model pewnie od razu zainteresowałbym się o co tu chodzi, bo "normalna" oferta to nie jest....

Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Serio?

Naprawdę tak trudno zadać pytanie sprzedawcy o wysyłkę przez Pocztex przesyłki pobraniowej przy odbiorze z usługą: Sprawdzenie zawartości – otwarcie przesyłki przez odbiorcę i porównanie jej zawartości z formularzem specyfikacji?

Jeśli sprzedawca odmówi ww. usługi liczyłbyś, że dostaniesz to za co zapłaciłeś?
    Wysyłam po kilka tysięcy przesyłek w każdym miesiącu, nikogo nie naciągam, ani nie robię wałów, ale na prośbę o wysłanie czegokolwiek Pocztą Polską to co najwyżej bym się roześmiał.
    Bez kitu, ale dobrowolne skazywanie się na kontakt z ta instytucją, bo kupujący ma jakieś lęki to już wyraz jakiejś desperacji przy sprzedaży.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Dokładnie tak. Jeśli coś kupuję to dzwonię, lub piszę do sprzedawcy o zmianę dostawcy na Pocztę Polską - przesyłka pobraniowa przy odbiorze (Pocztex) z usługą: Sprawdzenie zawartości – otwarcie przesyłki przez odbiorcę i porównanie jej zawartości z formularzem specyfikacji. Brak współpracy ze strony sprzedawcy od razu oznacza WAŁ. Tyle i aż tyle.

Nazwa:	Zrzut ekranu 2025-02-02 144203.jpg
Rozmiar:	69,4 KB
ID:	19338

W przypadku mojej sprzedaży zasada prosta. Brak wpływu kasy na konto = brakiem wysłania paczki. Proste i skuteczne.
    A widzisz... To ja dla Ciebie byłbym wałkarzem, bo nie ma opcji abym cokolwiek wysłał tą "instytucją", sorry ale PP powinna być zaorana już dawno

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów