Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
Te w kwiatach przednie, w sam raz na tapete na sciane.
Dzięki!
Jestem ciekaw ja na takim tle by się prezentowały dzikie obiekty twoich zainteresowań. Mam wrażenie, że przednio! Ten las (a właściwie ta miejscówka, bo kompleks leśny jest połączony) jest w prostej linii oddalony o ok. 4 km od miejsca jednego z największych rykowisk w Wielkopolsce. Zwierzyna ma tam wszystko, czego jej potrzeba do szczęścia - dziki las liściasty, rzekę, babrzyska. W okresie rykowiska raz się tam wybrałem i nawet taki amator w podchodzeniu zwierzyny jak ja, zaliczyłem cztery spotkania z bykami. Choć samej walki obejrzeć mi się nie udało a jedynie skradające się byki. No i co się nasłuchałem, to moje! Ale nawet poza rykowiskiem zwierzyny tam musi być w bród. Sam widywałem tam na wiosnę jedynie sarny, zające i liczne ślady odpoczynku ptactwa podczas migracji (tyle piór na łące nie widziałem nigdy wcześniej, ani później!), ale ilość i zagęszczenie ambon myśliwskich jest chyba najlepszym tego potwierdzeniem. Także odpowiedni, dziki model w tych kwiatach też musi bywać dość regularnie