To, że przewinąć, to pikuś (Pan Pikuś!). Gorzej, że niżej faktycznie jest "przykładowe zdjęcie", ale trzeci (z pięciu) punkt w paragrafie "Jak skorzystać z promocji" brzmi:
3. Wytnij z opakowania produktu kod kreskowy i numer seryjny (przykład na zdjęciu obok). Prześlij kolorowy skan lub zdjęcie WYCIĘTEGO KODU [podkreślenie moje] poprzez formularz zgłoszeniowy.
Z tego tekstu bynajmniej nie wynika, że trzeba wysłać TAKIE zdjęcie. Ja to pewnie odebrałem tak, że "na zdjęciu obok" jest przykład tego, że trzeba wyciąć - natomiast ten punkt mówi „prześlij kolorowy skan lub zdjęcie WYCIĘTEGO KODU poprzez formularz zgłoszeniowy". Ani słowa o pudełku, a co więcej: jeśli może być SKAN, to raczej wydaje się oczywiste, że chodzi o sam wycięty kawałek (…bo jak, przepraszam, zeskanować coś takiego, jak na tym zdjęciu ;-)
Co więcej - jak się wejdzie w regulamin promocji, to tam też jest to "przykładowe zdjęcie", ale TEKST głosi:
"Na przesłanym skanie kodu kreskowego powinno być widoczne, że kod został wycięty z opakowania, a opakowanie zostało uszkodzone. Nie jest wystarczające do przyjęcia zgłoszenia przesłanie skanu samych etykiet z kodami odklejonych z pudełka lub zdjęcia kodu kreskowego na pudełku."
Czyli mowa o przesłanym SKANIE (tu już w ogóle ani słowa o zdjęciu) i o tym, że ma być widoczne, że fragment został wycięty. O widoczności pudełka ani du du.
To nieco uspokajające, że jednak nie zrobiłem z siebie kompletnego durnia, bo ewidentnie miałem prawo źle to zrozumieć ;-)