Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Canon Camera Connect wymaga Canon ID od połowy 2025

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Canon Camera Connect wymaga Canon ID od połowy 2025

Taka informacja mi wyskoczyła kilka dni temu podczas uruchamiania Camera Connect.

https://app.ssw.imaging-saas.canon/app/en/canon-id.html

Może dla niektórych to istotne.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon Camera Connect wymaga Canon ID od połowy 2025

wydaje się że akurat mam canon id ale po co przy logowaniu? chcą coś sprzedawać dodatkowo? czy będzie AI na subskrypcję? taki tekst piosenki mi sie przypomniał nadal aktualnej "ale w koło jest wesoło ..." - ja używam aplikacji jako wężyka jak zapomnę wężyka i bedę używał do GPSa (czasem nawet używam) - jest doskonała w tym temacie (w końcu coś jest dorobione) spełnia moje wszystkie potrzeby.
    Upgrajdy sa ważne no moze bym jakoś przetrzymał ten canon id jakby nasza ulubiona firma dała z siebie coś - clog2 w r5 jak nie było tak nie ma, implementacja hires to jakiś śmiech jest, jest jeszcze sporo tematów do poprawy a tu zaczynamy od śledzenia zamiast skupić się na konkretach.
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 17-12-2024 o 13:46
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Chciałem nawet sobie ten Canon ID założyć, ale okazało się, że na telefonie z androidem to nie takie proste... Otóż do założenia ID (a nawet do zalogowania, jeśli już go mamy) apka Canona wymaga aplikacji Chrome, której nie używam i nawet nie mam na telefonie. Wobec powyższego okazuje się, że bez instalacji Chrome nie da się zalogować do Camera Connect, a na razie jakoś nie uśmiecha mi się ładować na telefon kolejnych śmieci tylko po to, żeby uszczęśliwić Canona.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Ja mam CanonID już od kilku lat.

Jak nie wiadomo o co chodzi to pewnie chodzi o kasę. Skoro Canon zaczął oferować dodatkowe funkcjonalności płatne (vel. ramki portretowe w nowych R-kach APS-C) to może planuje wydawać kolejne, nie wymagające oddania sprzętu do serwisu ale jakiejś aktywacji poprzez konto i aplikację.
    Nie zdziwiłbym się gdyby w body opartych na najwnoszje generacji systemu operacyjnego taka funkcjonalność już by była w firmware.

p,paw
    Ostatnio edytowane przez pawel.guraj ; 17-12-2024 o 17:48
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Parowozem po Bieszczadach

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Ja mam CanonID już od kilku lat.

Jak nie wiadomo o co chodzi to pewnie chodzi o kasę. Skoro Canon zaczął oferować dodatkowe funkcjonalności płatne (vel. ramki portretowe w nowych R-kach APS-C) to może planuje wydawać kolejne, nie wymagające oddania sprzętu do serwisu ale jakiejś aktywacji poprzez konto i aplikację.
    Nie zdziwiłbym się gdyby w body opartych na najwnoszje generacji systemu operacyjnego taka funkcjonalność już by była w firmware.

p,paw
    żeby tylko nie wyszło że musimy zapłacić za hardware czy go użyjemy czy nie i dodatkowo za odblokowanie i najlepiej w abonamencie - na taki "interes" to niestety nie bedę miał ochoty, moze coś potrzebnego bym kupił ale zasadniczo stoję na stanowisku że to i tak mi się należy i nie bedę kupował czegoś za coś już zapłaciłem - mam strasznie roszczeniową postawę
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 17-12-2024 o 20:53
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    żeby tylko nie wyszło że musimy zapłacić za hardware czy go użyjemy czy nie i dodatkowo za odblokowanie i najlepiej w abonamencie - na taki "interes" to niestety nie bedę miał ochoty, moze coś potzrebnego bym kupił ale zasadniczo stoję na stanowisku że to i tak mi się należy i nie bedę kupował czegoś za coś już zapłaciłem - mam strasznie roszczeniową postawę
    Będzie Ci coraz ciężej żyć w dzisiejszym świecie...

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Parowozem po Bieszczadach

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Będzie Ci coraz ciężej żyć w dzisiejszym świecie...

p,paw
    albo światu ze mną zasadniczo staram się kupować to czego potrzebuję i to co uważam za sensowny upgrejd np. po 6D kupiłem R5 bo te pośrednie stadia rozwojowe jakoś mnie nie przekonały - dopiero R5 spełnił moje amatorskie wymagania
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 17-12-2024 o 20:57
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów