Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: 20D - Komputer

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    No chyba ze chce ci sie formatowac i nastepnym razem zrobic to porzadnie, tak jak instrukcja nakazuje .
    Nie trzeba formatować.

Wystarczy:
    - Przy podłączonym aparacie (czy innym "niewidocznym" sprzęcie USB) w Menedżerze urządzeń odinstalować to urządzenie, gdzieś tam będzie podpięte pod nieznane urządzenia czy gdzieś tam.
    - wyszukać w katalogu /WINNT/inf pliki inf zawierające nazwę problematycznego urządzenia i usunąć, lub bezpieczniej - przenieść do innego katalogu, tak na wszelki wypadek.
    <EDIT>
    - odłączyć urządzenie.
    - przestartować windows.
    </EDIT>
    Po takiej operacji przywraca się dziewictwo systemowi. Należy teraz postępować wg. zaleceń producenta sprzętu.
    Ostatnio edytowane przez piast9 ; 29-06-2006 o 12:45
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Dopiero zaczyna

Domyślnie

dzięki panowie, zostawiłem aparat u szwagra i właśnie dał mi znać że wszystko jest oki. Już niedługo będę mógł pooglądać swoje pierwsze foty na monitorze

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    Nie trzeba formatować.

Wystarczy

Ano nie trzeba.
    Ale jakos z defaultu podejrzewam ze osoby piszace tego typu watki grzebanie w katalogach systemowych potraktowalyby jak dotykanie goracego pieca i sa przyzwyczajone do formatow i reinstalek.

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ale jakos z defaultu podejrzewam ze osoby piszace tego typu watki grzebanie w katalogach systemowych potraktowalyby jak dotykanie goracego pieca
    Chyba niesłusznie. Szwagrowi powiedziałem co i jak i dał radę przywrócic do życia "niewidoczną" drukarkę.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chyba niesłusznie. Szwagrowi powiedziałem co i jak i dał radę przywrócic do życia "niewidoczną" drukarkę.
    A szwagier pisal tu kiedys tego typu watek?

Coś już napisał

Domyślnie

Nie trzeba formatować.

Wystarczy:
    - Przy podłączonym aparacie (czy innym "niewidocznym" sprzęcie USB) w Menedżerze urządzeń odinstalować to urządzenie, gdzieś tam będzie podpięte pod nieznane urządzenia czy gdzieś tam.
    - wyszukać w katalogu /WINNT/inf pliki inf zawierające nazwę problematycznego urządzenia i usunąć, lub bezpieczniej - przenieść do innego katalogu, tak na wszelki wypadek.
    <EDIT>
    - odłączyć urządzenie.
    - przestartować windows.
    </EDIT>
    Po takiej operacji przywraca się dziewictwo systemowi. Należy teraz postępować wg. zaleceń producenta sprzętu.
    Próbowałem tych wszystkich sztuczek i nic. Ja, przy większym problemie wolę przeinstalować system, co zajmuje mi max 2 godz. niż bawić się w usuwanie problemu, którego i tak może nie rozwiąże i stracę czas, czas który mógłbym przeznaczyć na obrabianie fotek...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bananas
    Ja, przy większym problemie wolę przeinstalować system, co zajmuje mi max 2 godz.
    Jak juz zreinstalujesz, wgrasz wszelkie potrzebne i najnowsze sterowniki, wgrasz caly komplet niezbednego ci oprogramowania, sprawdzisz czy ci nic nie brakuje to... uzyj np Norton Ghost i wtedy "reinstalka" bedzie zajmowala pare minut a nie 2 godz lub wiecej .

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bananas
    Próbowałem tych wszystkich sztuczek i nic. Ja, przy większym problemie wolę przeinstalować system, co zajmuje mi max 2 godz.
    Obawiam się, że jeśli to nadal nie działa pomimo wykonania tych czynności, to problem leży niekoniecznie po stronie OS i reinstalka może nie pomóc.

Po podłączeniu w ogóle jakieś urządzenie jest widoczne w menedżerze urządzeń? Może masz wyłaczony ten hub USB, do którego podłączasz aparat?

Acha, mi reinstalka systemu i doście z wszystkim do porządku zabiera 3 dni więc dla mnie zawsze łatwiej jest pokombinować. :grin:

A szwagier pisal tu kiedys tego typu watek?
    Nie, ale do komputerów ma, jak się domyślam, podobne podejście jak pytajnik.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów