Jak zrzucić zdjęcia z 20D na kompa?? Po podpięciu kabelkiem komuter nie widzi aparatu. Wiem że to już gdzieś było ale nie mogę znaleźć tego wątku.
Jak zrzucić zdjęcia z 20D na kompa?? Po podpięciu kabelkiem komuter nie widzi aparatu. Wiem że to już gdzieś było ale nie mogę znaleźć tego wątku.
jak to sie mowi?, RTFM ;-)Zamieszczone przez artex
albo kup czytnik
przeczytaj dokładnie dołączoną do aparatu instrukcję. tam łopatologicznie wszystko wyjaśniono, krok po kroku.Zamieszczone przez artex
albo kup czytnik kart CF - koszt jakieś 40-50 zł - i będziesz miał dostęp do zdjęć jak do dodatkowego dysku twardego.
Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl
System to xp, ale narazie muszę się trochę podszkolić. Niepamiętam jakie jest tam oprogramowanie ale zainstalowałem wszystko co było i kicha.
Jesli najpierw podpiales aparat do komputera bez proby instalacji czegokolwiek z plyty CD dolaczonej do aparatu to jedynie mozesz przelaczyc aparat w tryb Communication - PTP i w ten sposob zgrywac zdjecia - bezposrednio eksploratorem windows z aparatu.Zamieszczone przez artex
Za to mozesz zapomniec o skutecznej wspolpracy z softwarem Canona teraz bo takie podlaczenie - PRZED zainstalowaniem wszystkiego z plytki miesza windowsom w sterownikach. No chyba ze chce ci sie formatowac i nastepnym razem zrobic to porzadnie, tak jak instrukcja nakazuje.
Podobna sytuacja mi się zdarzyła, a za przyczynę podejrzewam to, że zainstalowałem kilka programów do obróbki zdjęć i to mogło namieszać w systemie windows xp, ale ta teza nie musi być przyczyną, ponieważ inne wcześniejsze oprogramowania mogły stwożyć konflikt. Polecam nową instalację systemu windows xp, oraz ponowne zainstalowanie oprogramowania, które dostałeś wraz z aparatem i powinno być ok. A jak masz jakiś problem z ponownym zainstalowaniem systemu, to polecam reader card USB.
nie ma jak to zapytac na forum .....Zamieszczone przez Bananas
Zdrowia, N.
350D + 24-70/f2.8L + EF 50mm/f1.8 + EF 85mm/f1.8 + 580EXII
---
"Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE." - Ernst Haas