Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: 20D - Komputer

Dopiero zaczyna

Domyślnie 20D - Komputer

Jak zrzucić zdjęcia z 20D na kompa?? Po podpięciu kabelkiem komuter nie widzi aparatu. Wiem że to już gdzieś było ale nie mogę znaleźć tego wątku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artex
    Jak zrzucić zdjęcia z 20D na kompa?? Po podpięciu kabelkiem komuter nie widzi aparatu. Wiem że to już gdzieś było ale nie mogę znaleźć tego wątku.
    Jaki system?

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

JWiem że to już gdzieś było ale nie mogę znaleźć tego wątku.
    jak to sie mowi?, RTFM ;-)
    albo kup czytnik

Bywalec Awatar Giraff
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

przeczytaj dokładnie dołączoną do aparatu instrukcję. tam łopatologicznie wszystko wyjaśniono, krok po kroku.

albo kup czytnik kart CF - koszt jakieś 40-50 zł - i będziesz miał dostęp do zdjęć jak do dodatkowego dysku twardego.
    Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Domyślnie

Hmmmm jeśli msz windowasa Xp to nieby powinien sam zaowarzyć aparat jako bank plików i normalnie wysyłać za poleceniem kopiuj/wklej.

Albo jak pisali wcześniej to czytnik kart.

A czasem nie masz programu jak ZoomBrowser EX ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

System to xp, ale narazie muszę się trochę podszkolić. Niepamiętam jakie jest tam oprogramowanie ale zainstalowałem wszystko co było i kicha.

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Domyślnie

A jaki masz poziom obsługi komputera ? :

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

System to xp, ale narazie muszę się trochę podszkolić. Niepamiętam jakie jest tam oprogramowanie ale zainstalowałem wszystko co było i kicha.
    Jesli najpierw podpiales aparat do komputera bez proby instalacji czegokolwiek z plyty CD dolaczonej do aparatu to jedynie mozesz przelaczyc aparat w tryb Communication - PTP i w ten sposob zgrywac zdjecia - bezposrednio eksploratorem windows z aparatu.

Za to mozesz zapomniec o skutecznej wspolpracy z softwarem Canona teraz bo takie podlaczenie - PRZED zainstalowaniem wszystkiego z plytki miesza windowsom w sterownikach. No chyba ze chce ci sie formatowac i nastepnym razem zrobic to porzadnie, tak jak instrukcja nakazuje .

Coś już napisał

Wink

Podobna sytuacja mi się zdarzyła, a za przyczynę podejrzewam to, że zainstalowałem kilka programów do obróbki zdjęć i to mogło namieszać w systemie windows xp, ale ta teza nie musi być przyczyną, ponieważ inne wcześniejsze oprogramowania mogły stwożyć konflikt. Polecam nową instalację systemu windows xp, oraz ponowne zainstalowanie oprogramowania, które dostałeś wraz z aparatem i powinno być ok. A jak masz jakiś problem z ponownym zainstalowaniem systemu, to polecam reader card USB.

Coś już napisał Awatar nosorozec
    Miasto
    Torun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bananas
    Polecam nową instalację systemu windows xp ....
    nie ma jak to zapytac na forum .....

Zdrowia, N.
    350D + 24-70/f2.8L + EF 50mm/f1.8 + EF 85mm/f1.8 + 580EXII
    ---
    "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE." - Ernst Haas

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów