Strona 4 z 24 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 236

Wątek: Lustrzanki rulez

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Lustrzanki rulez

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    no właśnie porównanie kompletnie z czapy, bo zarówno R5 jak i R6 biją na głowę wszystkie 5D i 6D razem wzięte
    pod jakim wzgledem dokladnie?

opowiedz mi jak zaj* sa R5 czy R6 jak chcialbym miec lokalizacje GPS przy kazdym zdjeciu

pewne rzeczy sa wzgledne. ja wole GPS i baterie trzymajaca 500 zdjec. a ktos inny stabilizacje matrycy. albo po prostu nie radzi sobie ze swiatlomierzem i wtedy trzeba aparat bez celownika
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Ja z kolei trzymam na jakieś wyjazdy SL-1 też z 10-18 i 55-250, zamiast 80D i obrazek wystarcza, a jednak masa i gabaryty, jak nie przymierzając bezlusterkowiec.
    mialem, pod nazwa 100D. pod wzgledem funkcjonalnym jednak R10 dla mnie zwycieza w tym porownaniu. solidnie zwycieza. i nawet jesli sie ma wyjatkowe szczescie i wylosuje szkla EF-S, ktore nie sa totalnie rozkalibrowane z konkretnym Rebelem (w ktorym tego sie juz nie da uratowac).
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

pod każdym
    AF, viewfinder i informacje w nim, możliwość programowania przycisków, odchylany ekran, 4k/60, szybkostrzelność, cichość działania, stabilizacja, komunikacja ze smartfonem, rozmiary, waga, itd.

czuję się trochę jakbym przekonywał kogoś, że elektryczne przerzutki w rowerze są lepsze od mechanicznych, albo że pendrivy są lepsze od dyskietek, albo że lcd jest lepsze od crt..

strzelajcie sobie czym chcecie, nawet i analogami, ale nie piszcie że te starocie są lepsze od nowych puszek nie są
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar cybulski
    Miasto
    Warszawa

Panowie chyba trochę się zagalopowali. Rozumiem, że jest sentyment do pewnych vintagowych sprzętów no ale to tyle

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a kupilbys R-ke w cenie 5D4? serio pytam, bo poza taka sama matryca to jest funkcjonalnie spoooora roznica miedzy tymi modelami. bynajmniej nie na korzysc tego modelu z telewizorem w roli celownika

za wczesnych dni korony (taka choroba dawno temu byla, teraz juz nigdzie sie nie spotyka ) kupilem sobie na polke 10D. taki jaki mialem pierwszy Canon, teraz to juz 20 lat temu. sprawny. z akumulatorem.

w * motyla, jaki technologia zrobila postep. pod wzgledem responsywnosci 10D to jest jak posel niegdys wiodacej sprawiedliwosc partii przetwarzajacy wypowiedz naukowca (albo jak kto woli: milicjant kminiacy kawal). a obrazek z tego wychodzacy... no wstyd, no... 6Mpix, ktore przy ISO 400 juz szumia jak dokola las... tyle co fajnie miec, ze zawsze gwozdz sie wbije jak trzeba, nie trzeba po mlotek po domu latac

szukam od paru miesiecy uzytki Minolty Dimage 7I, mojej pierwszej cyfry. tego to juz wylacznie w roli dekoracji, podporki pod tablet do czytania ksiazek
    Jak kiedyś sprzedałem 5dmk4 to za tą kasę kupiłem Rke. Nadal uważam że Rka jest lepsza od poprzednika mimo tej samej matrycy. Jakby nie patrzeć to obudową zdjęć się nie robi. Sentyment jednak pozostał do 5dmk4, np do dźwięku migawki, itp.
    linktr.ee/zbigniewurban5150 ||Canon R5 R |RF16/2.8 EF35/2IS RF50/1.8, Sigmy Art EF 35/1.4 50/1.4 , TTA50/0.95, 7A50/1.1, VM Noktony 40/1.4SC 75/1.5, EF85/1.2L II, EF16-35/4L IS, RF24-105/4L, EF200/2.8| Sony A73 SY 35-150/2-2.8 | Nikon D750 28-105/3.5-4.5D |Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar Super 55/1.8 ||iPhone 14 PRO||

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    strzelajcie sobie czym chcecie, nawet i analogami, ale nie piszcie że te starocie są lepsze od nowych puszek nie są
    czyli nie ma takiej mozliwosci, zeby komus bardziej odpowiadalo cos innego niz tobie odpowiada?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar cybulski
    Miasto
    Warszawa

Tu mi się przypomina podobny cacus w Nikonie i peany nad D700. Cena długo trzymała aż chyba w końcu runęła.
    Wartość tych sprzętów, sentymentalna, zgadzam się ze jest w obudowie a nie bebechach.
    linktr.ee/zbigniewurban5150 ||Canon R5 R |RF16/2.8 EF35/2IS RF50/1.8, Sigmy Art EF 35/1.4 50/1.4 , TTA50/0.95, 7A50/1.1, VM Noktony 40/1.4SC 75/1.5, EF85/1.2L II, EF16-35/4L IS, RF24-105/4L, EF200/2.8| Sony A73 SY 35-150/2-2.8 | Nikon D750 28-105/3.5-4.5D |Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar Super 55/1.8 ||iPhone 14 PRO||

Początki nałogu
    Miasto
    IL

jesli sie ma wyjatkowe szczescie i wylosuje szkla EF-S, ktore nie sa totalnie rozkalibrowane
    Nie miałem nigdy problemu ze szkłami, czy to EF, czy EF-S. Nie wiem, może rynek inny.

czyli nie ma takiej mozliwosci, zeby komus bardziej odpowiadalo cos innego niz tobie odpowiada?
    Na to wygląda.
    I tak działa nasz dzisiejszy świat. Masz płynąć z prądem, bo jak nie, to...

Dopiero zaczyna

Stare i nowe - refleksyjne spojrzenie rozszerzone z kompromisowym podejściem do zagadnienia

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    Tu mi się przypomina podobny cacus w Nikonie i peany nad D700. Cena długo trzymała aż chyba w końcu runęła.
    Wartość tych sprzętów, sentymentalna, zgadzam się ze jest w obudowie a nie bebechach.
    W obudowie jak najbardziej. Ale znajdziesz mi dzisiaj małoupakowaną matrycę z dużymi pikselami w formacie małoobrazkowym? A takie były sensory w D700 i 5D. Taki obrazek mi się podoba i taki chciałbym mieć dalej, a marketingowe bajania, że więcej jest lepiej nie trafiają do mnie zupełnie. Druga rzecz - po to się kupuje optykę od-do, żeby nie kropować ćwiartki z obrazka, więc ten argument też odpada. Mówię o swojej amatorszczyźnie, profi to co innego.

Pełne uzależnienie

Sony A7SIII ma 12Mpx.

Strona 4 z 24 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów