Strona 3 z 24 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 236

Wątek: Lustrzanki rulez

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Lustrzanki rulez

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    Bo teraz dużo taniej można kupić Rkę z tym samym przebiegiem niż 5dmk4.
    a kupilbys R-ke w cenie 5D4? serio pytam, bo poza taka sama matryca to jest funkcjonalnie spoooora roznica miedzy tymi modelami. bynajmniej nie na korzysc tego modelu z telewizorem w roli celownika

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    U mnie na półkach mam niewielką wystawkę, gdzie G7 pierwszy też jest.
    za wczesnych dni korony (taka choroba dawno temu byla, teraz juz nigdzie sie nie spotyka ) kupilem sobie na polke 10D. taki jaki mialem pierwszy Canon, teraz to juz 20 lat temu. sprawny. z akumulatorem.

w * motyla, jaki technologia zrobila postep. pod wzgledem responsywnosci 10D to jest jak posel niegdys wiodacej sprawiedliwosc partii przetwarzajacy wypowiedz naukowca (albo jak kto woli: milicjant kminiacy kawal). a obrazek z tego wychodzacy... no wstyd, no... 6Mpix, ktore przy ISO 400 juz szumia jak dokola las... tyle co fajnie miec, ze zawsze gwozdz sie wbije jak trzeba, nie trzeba po mlotek po domu latac

szukam od paru miesiecy uzytki Minolty Dimage 7I, mojej pierwszej cyfry. tego to juz wylacznie w roli dekoracji, podporki pod tablet do czytania ksiazek
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Kiedy ten temat nie jest dla beki. Wolę lustrzanki i co mi zrobicie?
    nic ci nie zrobie, bo sam tak mam - aparat ma miec celownik w ktorym widac realny swiat a nie jakis obrazek wzbudzajacy nostalgiczne mysli o czasach kart SVGA i Windows 3.11 :/
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    kupilem sobie na polke 10D. taki jaki mialem pierwszy Canon, teraz to juz 20 lat temu. (...) w * motyla, jaki technologia zrobila postep.
    Też był to mój pierwszy DSLR. Pamiętam, że największą zaletą przesiadki na 5D była nie tylko lepsza matryca, ale i znacznie szybszy czas startu.

szukam od paru miesiecy uzytki Minolty Dimage 7I, mojej pierwszej cyfry. tego to juz wylacznie w roli dekoracji, podporki pod tablet do czytania ksiazek
    Nie kupuj! (No chyba, że jako ozdoba na choinkę). Też miałem Dimage. Co to za szajs był to szkoda gadać.

Ja ogólnie na bezlusterkowce nie narzekam bo mają (a przynajmniej mogą mieć) jedną, niezaprzeczalną zaletę nad DSLR - są mniejsze i lżejsze. Ten 5D to jednak był kawał słonia.

Początki nałogu
    Miasto
    IL

aparat ma miec celownik w ktorym widac realny swiat
    Celownik to raz, a zaraz po nim zasilanie, bo nie zwykłem zaprzątać sobie głowy takimi bzdetami.

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    Ja ogólnie na bezlusterkowce nie narzekam bo mają (a przynajmniej mogą mieć) jedną, niezaprzeczalną zaletę nad DSLR - są mniejsze i lżejsze.
    One wszystkie w założeniu miały być mniejsze, lżejsze i tańsze. A wyszło jak zawsze...

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

przecież są
    porównaj 1Dx mkII z R3, 400g różnicy
    czy miały być tańsze tego nie wiem, faktem jest że są napakowane dziesiątkami ficzerów jakich lustra nie mają, a które są mega użyteczne
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

One wszystkie w założeniu miały być mniejsze, lżejsze i tańsze. A wyszło jak zawsze...
    a tu to sie niekoniecznie zgodze.

R10 + 18-150 + 10-18. funkcjonalnie daje mi to co drzewiej mialem w combo 80D + EFS 18-135 + EFS 10-18. rozmiarowo jest przepasc. telewizor i bidna bateria pozostaja prawda czasu nie prawda ekranu, prawda. ale lzejsze jest sporo. tansze...? po korekcie o inflacje w sumie wychodzi podobnie
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    czy miały być tańsze tego nie wiem, faktem jest że są napakowane dziesiątkami ficzerów jakich lustra nie mają, a które są mega użyteczne
    Tak, miały być tańsze. Było o tym głośno, kiedy szła nagonka na zmianę bagnetów u wszystkich.

A ficzery? Niektórzy bez tego żyć nie mogą i na tej zasadzie kupują zachwyceni samochód, który jest o wiele gorszy od poprzednika, ale ma ekranik 12, a nie 10 cali.
    Takie tam skojarzenie i proszę nie brać, jako odniesienie do foto.
    Ostatnio edytowane przez Ligo ; 13-01-2025 o 20:32

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

z ta "tanszoscia" to prawda. chodzilo o mniejsze koszta produkcji a zwlaszcza serwisu (mechanicznego).

co do zalet z punktu widzenia uzytkownika... tu juz moznaby polemizowac. zwlaszcza jak sie za to placi z wlasnych pieniedzy a nie teoretyzuje w gazecie czy innym jutubie...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Tak, miały być tańsze. Było o tym głośno, kiedy szła nagonka na zmianę bagnetów u wszystkich.

A ficzery? Niektórzy bez tego żyć nie mogą i na tej zasadzie kupują zachwyceni samochód, który jest o wiele gorszy od poprzednika, ale ma ekranik 12, a nie 10 cali.
    Takie tam skojarzenie i proszę nie brać, jako odniesienie do foto.
    no właśnie porównanie kompletnie z czapy, bo zarówno R5 jak i R6 biją na głowę wszystkie 5D i 6D razem wzięte
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Początki nałogu
    Miasto
    IL

R10 + 18-150 + 10-18. funkcjonalnie daje mi to co drzewiej mialem w combo 80D + EFS 18-135 + EFS 10-18. rozmiarowo jest przepasc
    Ja z kolei trzymam na jakieś wyjazdy SL-1 też z 10-18 i 55-250, zamiast 80D i obrazek wystarcza, a jednak masa i gabaryty, jak nie przymierzając bezlusterkowiec.

Strona 3 z 24 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów