Pokaż wyniki od 1 do 10 z 236

Wątek: Lustrzanki rulez

Mieszany widok

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie Odp: Lustrzanki rulez

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    kupilem sobie na polke 10D. taki jaki mialem pierwszy Canon, teraz to juz 20 lat temu. (...) w * motyla, jaki technologia zrobila postep.
    Też był to mój pierwszy DSLR. Pamiętam, że największą zaletą przesiadki na 5D była nie tylko lepsza matryca, ale i znacznie szybszy czas startu.

szukam od paru miesiecy uzytki Minolty Dimage 7I, mojej pierwszej cyfry. tego to juz wylacznie w roli dekoracji, podporki pod tablet do czytania ksiazek
    Nie kupuj! (No chyba, że jako ozdoba na choinkę). Też miałem Dimage. Co to za szajs był to szkoda gadać.

Ja ogólnie na bezlusterkowce nie narzekam bo mają (a przynajmniej mogą mieć) jedną, niezaprzeczalną zaletę nad DSLR - są mniejsze i lżejsze. Ten 5D to jednak był kawał słonia.

Początki nałogu
    Miasto
    IL

aparat ma miec celownik w ktorym widac realny swiat
    Celownik to raz, a zaraz po nim zasilanie, bo nie zwykłem zaprzątać sobie głowy takimi bzdetami.

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    Ja ogólnie na bezlusterkowce nie narzekam bo mają (a przynajmniej mogą mieć) jedną, niezaprzeczalną zaletę nad DSLR - są mniejsze i lżejsze.
    One wszystkie w założeniu miały być mniejsze, lżejsze i tańsze. A wyszło jak zawsze...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    One wszystkie w założeniu miały być mniejsze, lżejsze i tańsze. A wyszło jak zawsze...
    a tu to sie niekoniecznie zgodze.

R10 + 18-150 + 10-18. funkcjonalnie daje mi to co drzewiej mialem w combo 80D + EFS 18-135 + EFS 10-18. rozmiarowo jest przepasc. telewizor i bidna bateria pozostaja prawda czasu nie prawda ekranu, prawda. ale lzejsze jest sporo. tansze...? po korekcie o inflacje w sumie wychodzi podobnie
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    IL

R10 + 18-150 + 10-18. funkcjonalnie daje mi to co drzewiej mialem w combo 80D + EFS 18-135 + EFS 10-18. rozmiarowo jest przepasc
    Ja z kolei trzymam na jakieś wyjazdy SL-1 też z 10-18 i 55-250, zamiast 80D i obrazek wystarcza, a jednak masa i gabaryty, jak nie przymierzając bezlusterkowiec.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Ja z kolei trzymam na jakieś wyjazdy SL-1 też z 10-18 i 55-250, zamiast 80D i obrazek wystarcza, a jednak masa i gabaryty, jak nie przymierzając bezlusterkowiec.
    mialem, pod nazwa 100D. pod wzgledem funkcjonalnym jednak R10 dla mnie zwycieza w tym porownaniu. solidnie zwycieza. i nawet jesli sie ma wyjatkowe szczescie i wylosuje szkla EF-S, ktore nie sa totalnie rozkalibrowane z konkretnym Rebelem (w ktorym tego sie juz nie da uratowac).
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    IL

jesli sie ma wyjatkowe szczescie i wylosuje szkla EF-S, ktore nie sa totalnie rozkalibrowane
    Nie miałem nigdy problemu ze szkłami, czy to EF, czy EF-S. Nie wiem, może rynek inny.

czyli nie ma takiej mozliwosci, zeby komus bardziej odpowiadalo cos innego niz tobie odpowiada?
    Na to wygląda.
    I tak działa nasz dzisiejszy świat. Masz płynąć z prądem, bo jak nie, to...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

z ta "tanszoscia" to prawda. chodzilo o mniejsze koszta produkcji a zwlaszcza serwisu (mechanicznego).

co do zalet z punktu widzenia uzytkownika... tu juz moznaby polemizowac. zwlaszcza jak sie za to placi z wlasnych pieniedzy a nie teoretyzuje w gazecie czy innym jutubie...
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów