-
Moderator
Odp: Canon wygrywa akumulatorowy proces
Na Allegro zdarzają się podejrzane ogłoszenia. Moim zdaniem to nie pilnuje Allegro a inni sprzedawcy pilnują się wzajemnie i reagują.
Bardzo dużo kupuje na Allegro, w zasadzie to mój drugi supermarket i są podróbki, sam kiedyś zresztą doświadczyłem tego.
Kupuję dużo kawy ziarnistej, najczęściej Lavazza Qualita Oro i kiedyś skusiłem się na promocyjną ofertę. Od razu była sprawa taka, że jest dziwny smak, choć na początku stwierdziliśmy, że to może tak ma być. Po pewnym czasie zgadałem się z kumplem z pracy (który również jest takim allegrowiczem jak ja), że kupił kawę w promocji i że okazało się, że opakowania były zaniżone wagowo (zamiast 1 kg, było 0,9 kg) do tego dziwnie im smakowała. Od słowa do słowa okazało się, że kupił ta samą kawę od tego samego sprzedawcy. Mi do głowy nie przyszło by ważyć te kawy po odbiorze. Zważyłem drugie opakowania i ta sama sytuacja. Okazało się, że w pracy więcej osób kupiło od tego sprzedawcy i było tak samo.
Zgłosiłem reklamacje, gość bez słowa oddał kasę, dałem negatywa (co niezmiernie rzadko robię) a gość następnego dnia dzwoni i proponuje 200 zł za zdjęcie negatywa. Zachłanny nie jestem, kazałem mu spadać, to mnie zwyzywał przez smsy, więc mu napisałem, że niech lepiej uważa, bo jak zbiorowo z ludźmi z pacy zgłosimy oszustwo to będzie się tłumaczył gdzie indziej. Zgłosiliśmy do Allegro i gość zniknął z Allegro momentalnie, choć podejrzewam, że wrócił w innej formie, jaki to problem...
Od tamtej pory ważę każdą kawę, proszki i inne tego typu produkty
Uprawnienia umieszczania postów