Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Obsługa gwarancyjna Canon po nowemu od 01.01.2025

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Obsługa gwarancyjna Canon po nowemu od 01.01.2025

Nie wiem, czy po latach nawoływań można otwierać szampana, ale wygląda, jakby Canon w końcu coś zrozumiał
    https://www.canon.pl/serwis-gwarancj...FFRmL5TE7fVWog
    W skrócie: z dniem 1 stycznia współpraca z ProClub zostaje zakończona a gwarancja będzie świadczona za pomocą Canon Professional Service Centres (PSC). Zgłoszenia samodzielnie za pomocą formularza a przesyłka bezpłatnie UPS.
    Ostatnio edytowane przez solti ; 10-12-2024 o 11:37
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie Odp: Gwaranca/Rękojmia na obiektyw Canon

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Nie wiem, czy można po latach nawoływań można otwierać szampana, ale wygląda, jakby Canon w końcu coś zrozumiał
    W skrócie: z dniem 1 stycznia współpraca z ProClub zostaje zakończona a gwarancja będzie świadczona za pomocą Canon Professional Service Centres (PSC). Zgłoszenia samodzielnie za pomocą formularza a przesyłka bezpłatnie UPS.
    Ej, ale jak to, przecież 1 kwietnia już był!!!
    A tak na serio - wow, to jest dopiero fundamentalna zmiana...
    Żeby tak jeszcze Canon otworzył CPS-a na użytkowników pro, bez działalności gospodarczej...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Obsługa gwarancyjna Canon po nowemu od 01.01.2025

Przeniosłem tutaj, bo wg mnie bardziej pasuje.

Nie wiem, czy po latach nawoływań można otwierać szampana, ale wygląda, jakby Canon w końcu coś zrozumiał
    Chciałbym wierzyć, że coś zrozumiał, ale równie dobrze może to być wynikiem tego, że gdzieś na zachodzie jest tańsza siła robocza. Niestety, ale Polska zrobiła się dość droga.
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 10-12-2024 o 14:06

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Swoją drogą odkąd tylko "wdepnąłem" na poważniej w Canona, kupując w 2007 roku nowe 30D, i zaczął mnie interesować na poważniej temat autoryzowanego serwisu (moja kilkudniowa puszka musiała zaliczyć wymianę matrycy, która niezbyt się niestety ludziom z żytniej udała za pierwszym podejściem...), to cały czas było słychać dość liczne narzekania na ten serwis. Oczywiście, że słychać zawsze głównie głosy niezadowolonych klientów a Ci zadowoleni zazwyczaj siedzą cicho, bo nie mają powodu tracić czasu na publiczne dysputy. Niemniej skala problemów z tym serwisem była momentami zatrważająca. Ja osobiście miałem wątpliwą przyjemność korzystać z tego serwisu czterokrotnie, i tylko raz (wymiana zbitej szybki skali odległości w EF-S 17-55/2.8) nie miałem żadnych powodów, aby przyczepić się do wykonania usługi serwisowej. Jedna na cztery próby zakończona pełnym sukcesem - fajna statystyka... A to tylko z mojej, jakże bardzo niemiarodajnej próby...
    Sporo zajęło Canonowi, żeby zrobić z tym porządek!
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Początki nałogu Awatar janhalb

Jeśli dobrze rozumiem, to wysyłka jest do centrum Canona do Niemiec - jakoś mi się mimo wszystko nie wydaje, żeby tam mieli tańszą siłę roboczą, niż u nas.

Chyba, że z tych Niemiec będą słali z kolei do Chin, Indii czy gdzieś tam jeszcze…
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Pełne uzależnienie
    Miasto

Dzięki za info.

Warto również zajrzeć sobie na stronę dotyczącą PSC https://www.canon.pl/support/psc/ i przeczytać sobie wszystko co jest tam napisane.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Jedni otwierają szampana... inni widzą kolejne zagrożenia...

Jeśli chodzi o niemieckie centrum to wcale nie jest tak kolorowo czytając opinie na ich temat chociażby z Google maps
    https://www.google.pl/maps/place/Can...oASAFQAw%3D%3D

nie zapominajmy, że to nie jest ten słynny i chwalony serwis w Berlinie.

Ja oczywiście wiem, że w Polsce niezależne serwisy i mają bardzo dobre opinie, ale jest jak jest
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 10-12-2024 o 20:44

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Ja nie wiem, czy brak autoryzowanego serwisu w Polsce to jest dobra informacja :/
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Widzę, że ożywiona dyskusja panuje w tym wątku na FB Znak czasów. Sam jestem ciekaw, czy ta zmiana odnośnie serwisu wpłynie nam, polskim użytkownikom na dobre. Należy trzymać kciuki, że tak
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Sam jestem ciekaw, czy ta zmiana odnośnie serwisu wpłynie nam, polskim użytkownikom na dobre.
    Chcesz powiedzieć:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	this-is-fine_custom-b7c50c845a78f5d7716475a92016d52655ba3115.jpg
Wyświetleń:	41
Rozmiar:	167,8 KB
ID:	19007

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów