Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Godox v1 pro, problem z zamocowaniem

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Godox v1 pro, problem z zamocowaniem

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Lampę wpycham w stopkę używając rozsądnej siły. Dodatkowo widzę, że lampa ma metalową stopkę tak jak na załączonych obrazkach. (Właśnie się dowiedziałem, że kiedyś godox stosował plastikowe...)
    Pisałem nie bez powodu. Nowy sterownik Godox/quadralite navigator x2 ma grubą metalową stopkę i ciężko wchodzi w sanki A7IV i zawsze muszę go "dopchnąć" do samego końca aby wszedł na styki (taki jego urok)

Tak więc bardziej tu bym szukał problem z brakiem kontaktu niż w ustawieniach , czy też czymś innym.

Być może poprzestawiałeś tryby S1/S2 - proponuję zawsze korzystać z instrukcji https://godox.pl/wp-content/uploads/...-ENG-PL-A5.pdf

ps.

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Poruszenie palnikiem powoduje poruszenie lampy w stopce, co da się zauważyć pomimo użycia dźwigni/pokrętła "lock".
    Po powyższym wpisie mogę z całą pewnością twierdzić, że źle zamocowałeś lampę w sankach aparatu, bo z moich doświadczeń lampa prawidłowo założona nie ma ŻADNEGO LUZU i nie wystaje z sanek mocowania w aparacie.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zrzut ekranu 2024-12-08 233143.png
Wyświetleń:	53
Rozmiar:	225,2 KB
ID:	18992
    Ostatnio edytowane przez candar ; 09-12-2024 o 00:37
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów