Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Godox v1 pro, problem z zamocowaniem

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie Odp: Godox v1 pro, problem z zamocowaniem

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    @luso ???

Akurat środkowy pin tzw. "gorącej stopki" nie bardzo ma tu zastosowanie przy tym co chcesz uzyskać (MZ oczywiście), ponieważ cała komunikacja idzie przez styki Sony Multi Interface

trzy sprawy

1/Stopka Godox V1 aby w pełni współpracowała z A7 IV musi być pod Sony w wersji Sony Multi Interface

2/przy zakładaniu lampy na mocowanie aparatu TRZEBA DOSUNĄĆ do samego końca mocowania stopkę lampy , aby styki w lampie trafiły na piny w sankach aparatu (tam gdzie wkładasz lampę).

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	S67c63692c408463b8d9ebaf00ad83d65t.jpg_640x640q90.jpg
Wyświetleń:	57
Rozmiar:	70,9 KB
ID:	18990

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	360px-Sony_mi_acessory_shoe.jpg
Wyświetleń:	51
Rozmiar:	26,1 KB
ID:	18989

3/Przy błysku z lampą błyskową należy ZAWSZE wyjść z trybu cichego i używać migawki mechanicznej

ps.

Używam wielu różnych godoxów i sterowników przenoszących TTL do lampy i kluczowym jest moment dokładnego wpięcia i dociśnięcia do końca mocowania stopki sterownika/lampy w sankach aparatu!
    Lampę wpycham w stopkę używając rozsądnej siły. Dodatkowo widzę, że lampa ma metalową stopkę tak jak na załączonych obrazkach. (Właśnie się dowiedziałem, że kiedyś godox stosował plastikowe...)

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    1. Czy używasz cichej migawki ? Jeśli tak, zmień, jeśli nie przejdź do pkt.2

2. Po włączeniu aparatu włącz lampę, następnie ją wyłącz i włącz ponownie.
    Nie używam elektronicznej migawki, właśnie zauważyłem, że miałem włączoną elektroniczną pierwszą kurtynę (e-Front Curtain Shutter) , ale wyłączyłem. Sztuczka związana z włączaniem i wyłączaniem lampy nie pomaga

Mam pytanie, czy po podłączeniu lampy do aparatu powinna być widoczna ikona pioruna na wyświetlaczu, lampę mam ustawioną w trybie "fill flash"?
    Ostatnio edytowane przez luso ; 09-12-2024 o 00:07

Uprawnienia umieszczania postów