Pokaż wyniki od 1 do 10 z 147

Wątek: Smartfon dla fotografa do obróbki zdjęć 2024

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Smartfon dla fotografa do obróbki zdjęć 2024

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    No właśnie ja kwestionuję - poniżej. I chciałbym rzeczowej i precyzyjnej odpowiedzi od wirtuozów smartfona.

Poważnie mówiąc też się nad tym zastanawiałem i tu pytanie do stosujących tablet lub telefon: jakie operacje na zdjęciu wykonujecie? Jakieś kadrowanie czy globalne jasności, kontrasty, przebarwienia czy coś więcej?
    Już dokładne kadrowanie palcem jest kłopotliwe, a co dopiero mówić o na przykład precyzyjnym maskowaniu lub montażu. Czasem jest problem żeby zrobić to wystarczająco dokładnie myszą lub piórkiem na tablecie graficznym; nie wyobrażam sobie użyć do tego palca.

Tu jest przykładowy wykaz funkcji programu do obróbki zdjęć - trzeba rozwinąć menu Features. Ile z tego robi apka na telefonie lub tablecie?
    https://www.paintshoppro.com/en/prod...ndard/#compare

Mam tablety dwa: jeden na Windzie, a drugi to iPad. Ten drugi jest bardzo dobry - przecież to Apple . Bardzo dobry do oglądania netu, czytania poczty i programów z tabelkami i rubrykami wielkości palca. Przy precyzyjnej obróbce zdjęć można się tylko obsr.ć. Próbowałem.
    Wszystko co może najnowsza wersja LR (Androidowa, Windowsowa) można realizować na smartfonie.
    Jeśli nie jeteś na bieżąco z LR to zajrzyj, zdziwisz się co można zarówno bez wspomagania AI jak i ze wspomaganiem AI.
    A średnio co około 6 miesięcy LR jest aktualizowany i dodawane są nowe możliwości.

Smartfon można łatwo podpiąć pod monitor i pracować myszą (i klasyczną klawiaturą podpietą przez BT).
    To nic trudnego.

Dawniej w sprzedaży laptopy i tablety z Windowsem były wielu różnych firm.
    Teraz praktycznie zostały tylko te od Microsoftu

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 19-11-2024 o 15:49
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów