Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 147

Wątek: Smartfon dla fotografa do obróbki zdjęć 2024

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Smartfon dla fotografa do obróbki zdjęć 2024

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Najtrudniejsze zostało.
    Przekonać moją żonę które intensywanie korzysta ze smartfona i tabletu ale od zawsze sprawy bankowe na PC że na tym samym monitorze, na tym samym portalu banku ale przy trochę innym wejściu od tego portalu i na innej klawiaturze też jest ok
    ale po co???

Skoro

(...)każdy może uprawiać hobby, zawód jak chce.
    jp
    Wiesz jak jest - dużo zależy od punktu widzenia i siedzenia.
    W dzisiejszych czasach trudno ocenić kto wysiadł z pociągu a kto się topi w marketingowych ściekach... Czas pokaże, absolutnie nie podejmuję się rozstrzygać kto ma rację, ale przyznam, że jeśli smartfon/tablet miałby możliwości i wydajność 1:1 np. mojego obecnego PC, to wolałbym używać taki smartfon/tablet podłączany do monitora, ale myślę, że jednak wiele czasu minie zanim to nastąpi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

To najprawdopodobniej ta technologia
    https://r2.community.samsung.com/t5/.../ba-p/13149934

Nie. To żadna technologia. Ktoś zwyczajnie sobie robi jaja, jeżeli nie zauważyłeś...
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 19-11-2024 o 11:46

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    ale po co???

Skoro

Wiesz jak jest - dużo zależy od punktu widzenia i siedzenia.
    W dzisiejszych czasach trudno ocenić kto wysiadł z pociągu a kto się topi w marketingowych ściekach... Czas pokaże, absolutnie nie podejmuję się rozstrzygać kto ma rację, ale przyznam, że jeśli smartfon/tablet miałby możliwości i wydajność 1:1 np. mojego obecnego PC, to wolałbym używać taki smartfon/tablet podłączany do monitora, ale myślę, że jednak wiele czasu minie zanim to nastąpi.
    Ano poto że mam stary PC z W10 który zaraz będzie bez wsparcia Microsoftu i bez możliwosci na W11.
    Jest wolny, samo uruchomienie to czasami kilka długich minut a wszystko co na nim robię mogę zrobić na smartfonie czy tablecie. Szybciej i wygodniej bo np. na zewnątrz domu czy w łóżku.

żacznij od sprawdzenia jakie masz wejścia do monitora i kup kabel monitor-USB-C i po prostu połącz.

jp

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Nie. To żadna technologia. Ktoś zwyczajnie sobie robi jaja, jeżeli nie zauważyłeś...
    To jest oficjalna strona Samsunga.
    Ale jeśli uważasz że wiesz lepiej......

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 19-11-2024 o 11:54
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

To jest oficjalna strona Samsunga.
    Ale jeśli uważasz że wiesz lepiej......

jp
    Wstawiłem dwa zdjęcia krążące po sieci. Napisałem Tobie wyraźnie, że ktoś robi sobie jaja (jeden z autorów nawet dość wyraźnie to napisał). Teraz będziesz mi udowadniał, że się mylę, bo to autentyczne zdjęcia Saturna wykonane dzięki opisanej przez Ciebie "technologii"?

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

żacznij od sprawdzenia jakie masz wejścia do monitora i kup kabel monitor-USB-C i po prostu połącz.
    jp
    Czytaj ze zrozumieniem... Nie zamiarzam aktualnie podłączać smartfona/tableta do monitora. bo nie mam w nim 1:1 tego co daje mi PC.

Przy aktualnym stanie rozwoju Androida, oprogramowania typu LR, wspomagania AI oraz smartfonów obrabianie dowolnych zdjęć na smartfonie jest co najmniej tak samo skuteczne (wydajnościowo, jakościowo) jak na PC z Windowsem a bywa że jest więcej możliwości.
    Ale ta technologia pruje do przodu. Ja już nie nadążam.

A to już widzieliście? Krąży w sieci w kilku różnych wersjach. Zdjęcie Saturna wykonane przy użyciu Samsung s23 Ultra w pochmurny dzień. Nie podaje się szczegółów dotyczących ogniskowej, ale prawdopodobnie to legendarne 2300 mmm, ani szczegółów ewentualnej obróbki - czy w LR na telewizorze 65 cali czy też na tablecie parowanym z tym megakomputerem. Ja obstawiam, że to prosto z puszki. NASA niebawem ma wydać komunikat o zakończeniu wszelkich programów związanych z eksploracją kosmosu przy pomocy przestarzałych teleskopów umieszczanych za grube miliardy USD w przestrzeni. Czekają jedynie na premierę s25 ultra oraz na rozwiązanie problemu systemowego pozwalającego na właściwą identyfikację numerów dzwoniących, pozwalającą w końcu właściwie automatycznie blokować numery od telemarketingu, a nie od cioci Zosi. W każdym razie podobno jakiś główny menażer z Korei czy Japonii (a to inna kultura, więc oni nie kłamią) ogłosił, że w ciągu najbliższych 24 miesięcy samsung sfotografuje obcą cywilizację w trakcie prac polowych na odległej planecie.
    Śmiechy chichy. Myślisz, że teleskop Webba za ponad 10 mld dolków to o tak sobie tam fruwa? Ma mapę zrobioną właśnie za pomocą S23 Ultra.
    Słyszałem, że jak jeszcze troszkę poprawią stabilizację to będzie film z wielkiego wybuchu. Netflix ma zrobić streama.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Śmiechy chichy. Myślisz, że teleskop Webba za ponad 10 mld dolków to o tak sobie tam fruwa? Ma mapę zrobioną właśnie za pomocą S23 Ultra.
    Słyszałem, że jak jeszcze troszkę poprawią stabilizację to będzie film z wielkiego wybuchu. Netflix ma zrobić streama.
    Przerażające w sumie jest to, że jak widać, są ludzie którzy kompletnie bezkrytycznie podchodzą zarówno do takich zupełnie fejkowych informacji, ale i do tego co im dział marketingu producenta napisze.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

mam stary PC z W10 który zaraz będzie bez wsparcia Microsoftu i bez możliwosci na W11.
    Jest wolny, samo uruchomienie to czasami kilka długich minut a wszystko co na nim robię mogę zrobić na smartfonie czy tablecie.
    I wreszcie doszliśmy do sedna! Trzeba było na wstępie napisać, że nie chce Ci się wymieniać komputera a twój stary jest już do niczego i uniknęlibyśmy kilku stron tego... No tego czegoś, co tutaj ma miejsce
    No i znowuż mogę się z Tobą zgodzić z czystym sumieniem! Dzisiejsze topowe smartfony faktycznie są na poziomie wydajności, na której podstawowe (podstawowe - to też słowo klucz!) komputery były jakieś 10 lat temu. Tyle tylko, że na czymś takim ciężko robić coś więcej, niż amatorską obróbkę. Pokaż mi jak radzisz sobie z pracą w smartfonie na pliku z wieloma warstwami Pokaż mi, jak Lightroom na androidzie wspaniale i szybciej od komputera radzi sobie z odszumianiem. I na tym dalszą dyskusję możemy zakończyć...
    A no koniec jeszcze wbiję Ci tylko taką szpileczkę, że to g... prawda, że komp z W10 traci dalsze wsparcie Microsoftu. Wystarczy po prostu podnieść system do Windows 11 i wsparcie będzie zachowane. I tak, jest to w pełni legalne i tylko odrobinę bardziej skomplikowane niż na komputerach mających oficjalne wsparcie dla Win 11. Bardzo prawdopodobne, że po takim zabiegu stary komputer nawet trochę zyska na szybkości. Przećwiczone na wielu sprzętach bez oficjalnego wsparcia dla Win 11
    A twoje zachłyśnięcie AI w smartfonach. Nie wiem, czy wiesz, ale na PCty AI też już dotarła i zdążyła się już całkiem konkretnie zakorzenić. A jak masz dobrą kartę graficzną, to żaden smartfon nawet się nie umywa do jej możliwości.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Przerażające w sumie jest to, że jak widać, są ludzie którzy kompletnie bezkrytycznie podchodzą zarówno do takich zupełnie fejkowych informacji, ale i do tego co im dział marketingu producenta napisze.
    To jest szerszy problem..., choć może nie problem a zjawisko, które przede wszystkim dotyczy obecnego pokolenia - piszę to przez pryzmat rożnych interakcji z młodymi ludźmi czy chociażby moim synem (nastolatkiem), który bardzo wierzył swego czasu w marketing właśnie Samsunga.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Ale ta technologia pruje do przodu. Ja już nie nadążam.
    Już hodują małe mózgi na zlecenie producentów smartfonów:
    https://dzienniknaukowy.pl/wyhodowan...ualnym-motylem
    W modelu S66v.6 będą w pełni rozwinięte i sprawne.

Kiedyś w krążące po sieci zdjęcie jeziora Louise (Lake Louise) wmontowałem szyję i głowę żyrafy i pokazałem - w formie żartu - osobie, która wierzy w potwora z Loch Ness i podobne. Oczywiście usłyszałem, że "jest dowód!". Gdy pokazałem, co zrobiłem, osoba owa oskarżyła mnie że specjalnie deprecjonuję oczywisty dowód.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    To jest szerszy problem..., choć może nie problem a zjawisko, które przede wszystkim dotyczy obecnego pokolenia - piszę to przez pryzmat rożnych interakcji z młodymi ludźmi czy chociażby moim synem (nastolatkiem), który bardzo wierzył swego czasu w marketing właśnie Samsunga.
    To jest problem od momentu gdy homo jeszcze nie sapiens zaczął myśleć i manipulacji słabszymi w stadzie przez przywódców. Tak powstały wierzenia, religie, stronnictwa, partie itd.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów