Pokaż wyniki od 1 do 10 z 147

Wątek: Smartfon dla fotografa do obróbki zdjęć 2024

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Smartfon dla fotografa do obróbki zdjęć 2024

Programy do obróbki zdjęć w smartonach fabrycznie instalowane u Samsunga

Wszystkie pliki zdjęciowe z pamięci wewnętrznej, kart czy przymapowania są automatyczne widoczne w Galeria gdzie mogą być oglądane, sortowane, kopiowane, udostępniane czy usuwane itd. Wykrywane są też duplikaty.
    Stąd też pobierane są do 3 różnych programów obróbki zdjęć skąd po obróbce są zapisywane w swoich odrębnych katalogach i stąd mogą być przekopiowywane bądź udostępniane (sms, maile, dyski zewnętrzne, portale...)

1. LR (for Samsung)
    Jest wydajnościowo dostosowywany do sprzętu konkretnego urządzenia. Mam dostęp do 4 różnych smartfon/tablet, w każdym jest najnowsza wesja LR ale każda ma inny "numer" choć funkcjonalnie są takie same i takie jak w Win 10

2. Edytor zdjęć
    Okrojone możliwosci w stosunku do LR, prostszy interfejs ale ma kilka istotnych funkcji np. zmiana rozdzielczości zdjęcia

3. Galaxy Edhance-X
    Zespół ponad 30 różnych narzędzi AI do edycji/wpływu w treść zdjęć a niektóre z nich mają suwaki którymi reguluje się wielkość tego wpływu na edytowany obraz.
    Na wejsciu AI ocenia typ i zawartość zdjęcia i na tej podstawie uaktywnia wybrane/konieczne wg. AI narzędzia do edycji pozostawiając nieaktywnymi zbędne dla tego zdjęcia.
    Jest też narzędzia Magia AI które robi "wszystko samo" .
    Te narzędzia to np. zwiększ rozdzielczość, tryb portret, HDR, usuń cienie, napraw rozmycia, usuń odbicia, wyostrz, popraw oczy, pociągłość twarzy, wygładzanie twarzy, ....

Pouczającym jest porównanie wyników swojej obróbki w LR z wynikiem obróbki w Galaxcy Edhance-X lub zastosowania Magia AI

jp

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Jeśli chodzi o mnie to ja używam Lr mobile ale tylko i wyłącznie do prostej "obróbki" JPG na potrzeby Facebooka.
    Nie wyobrażam sobie poważnej obróbki do poważnych rzeczy na smartfonie czy tablecie.
    Do PC mam podpięte 2 monitory, w DeX mogę Androidowy LR mieć na jednym a Windowsowy LR na drugim. Te same funkcje, ciut inny interfejs ("przyciski" w innych miejscach ekranu) i te same wyniki z tych samych ustawień obróbki
    Mam stary PC Win 10, obróbka tego samego pliku na obu LR to znacznie szybciej na Androidowym/smartfonowym (oba LR mam w najnowszych wersjach)

W S23U, S24U LR to ten sam LR co w Win10 na PC, te same funkcje i te same rezultaty

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 18-11-2024 o 00:22
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów