Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 128

Wątek: Smartfon dla fotografa do obróbki zdjęć 2024

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Komputer dla fotografa 2024

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Mnie najbardziej rozwalił niezawodny JP. Ludzie co my wiemy.
    Cykasz telefonem - zapomnij o szumie. Jakieś zoomy, po co? - masz telefon. Monitor? ale po co jak jest telewizor. KOMPUTER dla fotografa ? telefon się pod telewizor podłącza i jest cacy.
    K***a jakie to proste.
    Rozumiem Twoje frustracje, ale :
    Cykasz telefonem-zapomnij o szumie ... taka jest prawda
    Zoomy :... jeśli ma być jakość zdjęć to S23U do 230mm, jakość tylko "ekranu smartfonu" to do 2300mm
    Telewizor... można ale też tablet czy podpięty monitor
    Komputer... LR w Adroidzie w smartfonie obrabia tak samo zdjęcia jak LR w innych systemach

Tą odpowiedź piszę na klawiaturze BT podpiętej wraz z myszą do S24U który podpięty jest do monitora.
    To w ramach odzwyczajania się od PC, staram się go jak najmniej używać

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 16-11-2024 o 10:43
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Jak tak Jasiu napisał, to ja teraz dopiero wszystko jestem w stanie zrozumieć! Jan wie więcej i lepiej. Zupełnie jak nasz - za przeproszeniem - rząd i ministerstwo nauki. Oni też wiedzą więcej i lepiej. Dlatego pewnie zablokowali inwestycje w te całe komputery kwantowe i starają się rozłożyć nask. Po co inwestować w odchodzące do muzeum technologie? Połączy się ze sobą kilka samsungów do telewizora i efekt ten sam jak przy komputerach za 200 baniek i cyk! Są oszczędności? Są! Poza tym umówmy się - do fotografowania i obliczania ilości szparagów na polu naprawdę taki telefon wystarczy.

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Dla mnie też teraz jest wszystko jasne, że też człowiek taki głupi jest ale mądrego to i dobrze poczytać

"Komputer... LR w Adroidzie w smartfonie obrabia tak samo zdjęcia jak LR w innych systemach"
    Tym cytatem można zakończyć te wasze mało znaczące wypociny na temat komputera. Jan pozamiatał - wątek do zamknięcia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Czego Jasiu się nie nauczył tego Jan nie wie

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Wyobrażacie sobie takiego Krakena v.2 na 2880 smartfonach, oczywiście Samsung, liczy symulację czarnej dziury w centrum Drogi Mlecznej i nagle RCB wysyła esemesa, że w Gdańsku spadnie 3 cm śniegu?
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
    Dla mnie też teraz jest wszystko jasne, że też człowiek taki głupi jest ale mądrego to i dobrze poczytać

"Komputer... LR w Adroidzie w smartfonie obrabia tak samo zdjęcia jak LR w innych systemach"
    Tym cytatem można zakończyć te wasze mało znaczące wypociny na temat komputera. Jan pozamiatał - wątek do zamknięcia
    Po prostu sprawdź w swoim smartfonie, LR w Androidzie obrabia także jpg, RAW z Sony i Canona.
    To nie jest trudne.
    Dasz radę !

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Po prostu sprawdź w swoim smartfonie, LR w Androidzie obrabia także jpg, RAW z Sony i Canona.
    To nie jest trudne.
    Dasz radę !

jp
    Ależ ja to nie tylko sprawdziłem ale i wiem jak działa a działa marnie i co najwyżej mogę zrobić tak jedno zdjęcie a nie 1000 czy więcej. Zrozum, niektórzy robią więcej niż jedno zdjęcie Poza tym wysyłka RAWa na telefon to nie zawsze tak działa jak byśmy chcieli a i sam plik waży ok. 130 MB przy 61mpix więc jaki ma sens obróbka czegoś takiego na telefonie? Janie uświadom mnie proszę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Ależ ja to nie tylko sprawdziłem ale i wiem jak działa a działa marnie i co najwyżej mogę zrobić tak jedno zdjęcie a nie 1000 czy więcej. Zrozum, niektórzy robią więcej niż jedno zdjęcie Poza tym wysyłka RAWa na telefon to nie zawsze tak działa jak byśmy chcieli a i sam plik waży ok. 130 MB przy 61mpix więc jaki ma sens obróbka czegoś takiego na telefonie? Janie uświadom mnie proszę.
    Chyba nie jesteś wtajemniczony. Nic nie trzeba wysyłać na telefon. To telefon jest najlepszym aparatem fotograficznym ever. Przynajmniej w zakresie do 2300mm.

Mogę się wypowiadać o S23U, S24U i S09 bo na tych obrabiam.

Można pliki wysyłać na smarfon na wiele sposobów.
    Ale w opisywanej przez Ciebie sytuacji lepiej smarfon połączyć/przymapować z kompem czy dyskiem i bez przesyłania używać/obrabiać

W tych smartfonach robi się zdjęcia o rozdzielczości [Mpix] to 12, 24, 50, 200 i z tego bywją RAWy do 160 MB -20MB.
    Ich "wywoływanie" i obróbka w tych smartfonach w LR to proces na prawdę szybki tak jak również plików RAW z Canona czy Sony

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 17-11-2024 o 14:16

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

:-)))) wiele rzeczy już tu czytałem, ale żeby podłączać telefon do komputera po to żeby na tymże telefonie obrabiać pliki, które są na komputerze, to chyba nawet najgłupsza AI nie wymyśli.

Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów