Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Jak to jest z niezaleznymi akumulatorami ?

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Jak to jest z niezaleznymi akumulatorami ?

Internety mówią że niezalezne akumulatory nie integrują się w pełni z Canonami serii R
    Jakoby nie było wyświetlania procentu baterii ?
    Ale Patona podobno to zhackowała i jej nowe raportują ?

Nevell LP-E17 jak działa w RP / R8 ?
    Od wieków wspierałem sie Nevellami i wiem jakiej wydajności / trwałości sie spodziewać (w połączeniu z ceną - bardzo OK)

Z tymi nie raportującymi CO DZIAŁA ?
    Mi wystarczy jakiś bardzo podstawowy sygnał "mało zostało", ale z zupełnym brakiem in formacji to bym się martwił.
    Ex Nikon, w tym analog.
    70D (zestaw APSC do srzedania, korpus 50tys zdjeć) , 10-18, 40/2.8, EFS24/2.8, 55-250 mkII, 18-55/4-5.6, S30/1.4A, T100/2.8.
    Mobilnie Olympus EM5 / Lumix z zestawem

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Jak to jest z niezaleznymi akumulatorami ?

Nie wiem jak jest w tych co podałeś, ale z R i R6m2 działają mi bez problemu Patony i wszystko jest pokazywane jak należy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Ostatnio widziałem raporty że te shackowane wersje LE6P działają (bo piraty E6NH w nowych body przystosowanych do LE6P nie działają) wykazują tylko 50-60% pojemności orginałów i nie dają pełnego prądu (czyli to raczej LE6NH udające wersje P)

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Parowozem po Bieszczadach

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Ja miałem tylko jeden dziwaczny problem z Patonem na R10. Mimo, że bateria była naładowana na 120% - nie mogłem zrobić upgrade firmware. Korpus raportował, że nie można przeprowadzić operacji ze względu na niski poziom naładowania baterii. Po włożeniu oryginalnego Canona - wszystko OK.

Poza powyższym przypadkiem wszystko w tych bateriach działa jak w oryginałach.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sącz

Aha, czyli nawet jak jakieś problemy, to drobne.
    Oczywiście oryginalna też będzie na "operacje specjalne"

Za czasów 6D miałem ogólne działanie Nevella bardzo dobre, tylko w menu baterii brakowało jakiejś (nieistotnej) informacji
    Ex Nikon, w tym analog.
    70D (zestaw APSC do srzedania, korpus 50tys zdjeć) , 10-18, 40/2.8, EFS24/2.8, 55-250 mkII, 18-55/4-5.6, S30/1.4A, T100/2.8.
    Mobilnie Olympus EM5 / Lumix z zestawem

Pełne uzależnienie

Nevelle miały tendencję do puchnięcia (2 sztuki mi spuchły) o dziwo działały tylko trudno było wyjąć, jedną wymienili, druga była po gwarancji, co byś nie kupił i tak nie zadziała przy następnym korpusie - canon to rozpozna jako produkt obcy i będzie cud jak nowy korpus będzie działał z mocno okrojoną funkcjonalnością. Mam E6NH nevella i patony obie działaja z R5 chyba wszystko działa pewnych rzeczy nie sprawdzałem nigdy np. filmowanie 8K w rawie więc nie wiem czy działa z tymi bateriami, patonę kupiłem po jakiejś akcji promocyjnej którą jakiś dobry człowiek zapostował na forum chyba za 50zł czy coś na kształt - mo doświadczenie mi podpowiada że te baterie szybciej się starzeją niż oryginały.
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Końcowy wniosek wątku będzie taki sam, jak zawsze. Jak Patony, to tylko z korpusem Patona...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

W R6 wszystkie zamienniki pokazują procent. W R8 chyba tylko patona złamała kod.
    Canon R8 + RF15-35mm f2.8L + RF 85mm 2.0 + RF 50mm 1.8 + RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + M6 mkII + EF-M 22mm 2.0 + Canon V10
    www.hubertmultana.pl
    https://www.youtube.com/@HubertMultana

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

W R i R6mk2 działają baterie Patona, Newell i Green Cell nawet Mam takie 3 różne zamienniki oprócz OE i działają normalnie.

Uprawnienia umieszczania postów