Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: DXO - niesamowity soft

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Dawno nikt nic nie pisał o DxO :-)
    Jeśli kogoś by to interesowało, właśnie się ukazała wersja 5.2, która w końcu daje się instalować na 64-bitowych systemach (chociaż ciągle ze strony producenta jest "not supported" :-)
    Jest już wersja DxO 5.3 i ta "chodzi" bardzo przyzwoicie.

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

posiadam go od wersji 5.0...czasem używam, szczególnie używałem przy obiektywie 17-85 gdzie przy ogniskowej 17 beczka była nieobadana. Nawet jeśli nie da się całkowicie skorygować zniekształceń to przynajmniej doprowadzić do takiego stanu, że można już na zdjęcie patrzeć bez obrzydzenia))) Nie wiem jak szybko działała wersja 4.0, ale 5.3 działa przyzwoicie szybko... jeśli o mnie chodzi to myślę, że program godny polecenia.

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Trialuję właśnie wersję 5.3.1. Jak obracać w nim zdjęcia? Z góry dziękuje za podpowiedź.

dazz
    Guest

Domyślnie

a może ktoś pokazać jakieś ciekawe efekty zastosowania programu? fotki sprzed i po obróbce.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Widzę temat zgasł jakiś czas temu. O ile do tej pory miałem wielką awersję do RAW to wczoraj po kilkugodzinnej zabawie z tym programem w nowej wersji jestem wstępnie zachwycony. Co prawda demonem szybkości nie jest, ale u mnie działa sprawnie.

Co mnie najbardziej cieszy to redukcja szumów, to co dostawałem z ACR było dla mnie nieakceptowalne już od 3200, tutaj spokojnie można wywołać 6400 i 12800, a dodatkowo podbić ekspozycję +2EV bez mega skoków w szumach. Dzisiaj jeszcze mam zamiar się pobawić i porównać co mi wyjdzie w porównaniu z ACR przy typowych zdjęciach, a nie pokojowym pstrykaniu..

Minus na początek:
    - brak możliwości powiększenia zdjęcia przed dodaniem go do projektu

Ktoś używa? Może coś więcej napisać?
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów