Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: DXO - niesamowity soft

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar betonn
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Używam DXO od jakiegoś czasu. Rzeczywiście program znakomicie niweluje niedoskonałości zarówno aparatów jak i optyki, szczególnie właśnie optyki. Program faktycznie bardzo powolny, ale obliczenie tak skmplikowanych algorytmów musi trwać. Należy nadmienić że program jest całkowicie zautomatyzowany, oczywiście z opcją pełnego manuala. Niebawem wersja 4.0, być może będzie szybsza.
    Ostatnio edytowane przez betonn ; 04-08-2006 o 22:11

Bywalec Awatar Veene2
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A jakiedys mialem i wyrzucilem w cholere bo wkurzalo mnie ze nie mozna wylaczyc jakiegos DxO lightning engine - chcialem zeby tylko likwidowalo dystorsje, ale wlaczyc samej tej opcji jakos mi sie nie udalo... Wiec wyladowal w koszu

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Veene2
    nie mozna wylaczyc jakiegos DxO lightning engine
    no ja tam widze checkbox przy zakładce sugerujący wyłaczenie procesingu tego silnika
    u mnie na HT chodzi faktycznie nie super szybko ale koszmarnie wolno też nie jest
    testuje sobie testuje .... koncertowe i kontrastowe i zwalone przez optyke

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Wersja 4.0 beta jest naprawdę niezła. Zwłaszcza podobają mi się kolory w wersji neutral. Bardzo ładnie wyciaga też detale z cieni. Tylko ta prędkość nadal nie jest zachęcająca. Jak bym miał wszystkie fotki obrabiać tym softem to bym się chyba powiesił...ale może w wersji finalnej to poprawią.
    Ciekawe jak będzie działał ten plugin do szopa. Generalnie jest to bardzo interesujący soft i polecam sprawdzić go na trudnych fotkach.
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Uprawnienia umieszczania postów