Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
Dzięki zagadnienia w instrukcji wyjaśniają dlaczego w jakich warunkach jest odświetlenie a w jakich nie-dzięki.
Natomiast jeśli chodzi o ten rozbłysk na całej powierzchni zdania widzę są podzielone w powyższych wypowiedziach?
U mnie jest tak że punkt AF jest kwadracikiem natomiast jest jeszcze naokoło niego kółko z linii przerywanej który też się podświetla a za ta para cały wyświetlacz.
Co do tematu braku ostrości po wyciągnięciu baterii tak po uzyskaniu ostrości w kadrze i wyjęciu baterii kadr staje się matowy.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
Nie wiem jak dokładnie jest w 5Dmk3 ale układ jest podobny jak 1DX, a tam lekko błyska na czerwono cała matówka bo punktów ostrości jest dużo więcej niż w 40D/50D/5DII. Ponadto punkty ostrości w 40D są chyba grawerowane na matówce i wybiórczo podświetlane na czerwono a w 1DX są wyświetlane w technice LCD na czarno i dodatkowo oświetlane czerwienią w zależności od ustawień w konfiguracji aparatu.
Moim zdaniem jest wszystko w porządku. Najwyżej możesz porównać z innymi egzemplarzami, czy to błyskanie całej matówki jest podobnej intensywności.
Czy po wyjęciu baterii z aparatu obraz na matówce mimo ustawienia wcześniej prawidłowej ostrości staje się nieostry?
Jeśli tak - to oznacza, że to jest ten sam sposób działania co w 1DX
Co do tematu braku ostrości po wyciągnięciu baterii tak po uzyskaniu ostrości w kadrze i wyjęciu baterii kadr staje się matowy.
Co do świecenia całej matówki to w moim przypadku nie świeca wszystkie punkty tylko jeden kwadracik otoczony kołem z linii przerywanej i to powoduje rozbłysk całej matówki na czerwono a nie wyselekcjonowane świecenie kwadracika otoczonego kółkiem?Myślisz że to norma w tej technologi?