Szukałem samej płyty do wymiany, znalazłem film jak to zrobić ale niestety cena samej płyty była na tyle wysoka, że nie było sensu bawić się samemu a do tego jeszcze trzeba jakoś aktywować płytę i jakieś kalibracje robić.
--- Kolejny post ---
Aparat pojechał do serwisu razem z gripem i po sprawdzeniu nie znaleziono przyczyny. Wszystko działa po naprawie aparatu.
Tak jak wcześniej pisałem po wymianie płyty trzeba przeprowadzić jakąś aktywację płyty i kalibracje (takie informacje uzyskałem z serwisu na Żytniej)i właśnie chwalą się, że wszystkie takie rzeczy robią na super hiper maszynach. Niestety w moim przypadku po otrzymaniu aparatu po naprawie okazało się, że kalibracja poziomicy im nie wyszła lub jej nie zrobili. Odbiegała od poziomu czy pionu około 4 stopni. Na początku tylko do nich zadzwoniłem i poprosiłem o umieszczenie notki przy moim zleceniu, że taki problem jest (tak na przyszłość). Później stwierdziłem, że nie będę wysyłał bo to trochę problem w moim przypadku ale nadarzyła się okazja, kolega jechał do polski i wziął aparat. Złożyłem zlecenie naprawy i odbioru sprzętu przez kuriera. Jak już sprzęt dotarł do serwisu i został sprawdzony i wyceniona kalibracja poziomicy to zadzwoniłem do nich i zapytałem dlaczego mam za to płacić skoro to oni nie skalibrowali poprawnie płyty po wymianie swoimi hiper maszynami. Również nie chciałem ponownie płacić za przesyłkę no i finalnie stanęło na tym, że pomimo wyceny na 120zł nie zapłaciłem nic i również przesyłkę w obie strony wzięli na siebie. Aparat własnie wczoraj wrócił do mnie i poziomica jest skalibrowana poprawnie. Nie dało się od razu tego zrobić?