Śmieję się, bo mam zawsze szmatkę z mikrofibry. W każdej torbie i plecaku jakaś jest w specjalnej kieszonce. Zauważyliście, że każda torba i plecak fotograficzny ma specjalne kieszonki?![]()
Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 24-10-2024 o 19:47
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
Zdjęcie nr 6 i 13 super
Moja CaroLina
Świetne foty!!
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
ostatnia seria
14. poranek pod jaworem w Osturni
wg mnie niebieska godzina tam nie działa jakoś wybitnie, a przynajmniej bez bardzo silnej postprodukcji, jaką pokazują znani fotografowie krajo. lepiej jest poczekać aż pierwsze promienie rozświetlą drzewko i polanę, i jeszcze godzinę potem aż można użyć polarka
15. z tego samego miejsca w kierunku wschodu. Rf 50 i absolutnie czarujące siedmiokątne bliki
16. również z tego miejsca, ale teleobiektywem
17.
18. droga pienińska
19. wujek cauchy na rowerzepiękna to była trasa na zakończenie sezonu szoszowego
20. zapora w Niedzicy
21. astro z punktu widokowego Wielkie Pole między Czorsztynem a drogą 969
22. kometa C/2023 A3. Szerokim kadrem łatwo ją złapać, ale 400mm+ musiałem się trochę natrudzić
![]()
Fajne wszystkie, ale nr 14 robi robotę!![]()
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
13 i 16 z@j#bi$te.
minus za selfiki, w tym sprzetowe.
pzdr -
mazeno
Nawet nie wiedziałem, że istnieje jakieś "słynne drzewko na tle Tatr". Słyszałem o tych miejscówkach, tj Łapszanka, ale nie byłem też. Fotki zacne. W ogóle od jakiegoś czasu stwierdzam, że 90% sukcesu w dobrym foto, to tak naprawdę "być w tym miejscu w odpowiednim czasie". Te 10% to oczywiście sprzęt + umiejętności fotografa i jego wizja na dany kadr. Zgadzacie się, czy jakieś inne rozłożenie procentowe byście dali?
![]()
Zgadzam sie.
Dodac moge tylko od siebie, że czesto gdy juz sie jest w tym odpowiednim miejscu i czasie to chcialoby sie rozmnozyc i siebie i sprzet - do fot, do timelapsow, do drona, i żeby jeszcze zdążyć zmienic obiektyw, albo filtr, i zeby jeszcze być za miedzą 100m na lewo bo tam tez fajny kadr w druga strone… A magiczna chwila trwa zwykle ok 15min![]()