Cytat Zamieszczone przez mwitek Zobacz posta
A ja bym chciał taką małą na BT i czekam na Wasze podpowiedzi. Magic Keyboard spoko ale klawiatura za 4 czy 5 stów no to jednak trochę przeginka.
Najtaniej i najszybciej (mieszkam w mieście graniczącym z Łodzią) do kupienia ode mnie używana klawiatura Apple Wireless Keyboard A1314 MC184PL/B, którą wyczyściłem najlepiej jak potrafiłem i odkaziłem. Działa na dwóch bateriach alkalicznych lub akumulatorach typu AA. Mnie udało się jakiś czas temu upolować na eBay nówkę za ciężkie pieniądze, przez co ta się u mnie zwolniła. Tego typu klawiatura działa na akumulatorach Panasonic Eneloop tak do miesiąca czasu, a na akumulatorach Panasonic Eneloop Pro na upartego do dwóch miesięcy. Kiedyś działała dłużej przy połączeniu z komputerami Apple z procesorami Intela, ale po wprowadzeniu modeli z procesorami Apple M chyba zmieniła się częstotliwość odpytywania na linii komputer-klawiatura po Bluetooth, przez co uchodzi więcej energii z akumulatorów.

Gdyby ktoś się pytał, dlaczego ponownie kupiłem sobie tego starocia tylko że nowy egzemplarz, to z powodu lepszego kąta ustawienia w porównaniu do klawiatury Apple Magic Keyboard z Touch ID, którą miałem kiedyś przez moment u siebie na stanie i z powodu bardzo częstego używania klawiszy do kontroli głośności - w ich pobliżu w klawiaturze Apple Magic Keyboard z Touch ID znajduje się czytnik Touch ID, na którym zbyt często lądował mi jeden z palców przez co niechcący blokowałem sobie komputer. Pamiętam, że w klawiaturze Apple Magic Keyboard z Touch ID wkurzały mnie jeszcze powiększone przyciski kierunkowe lewy i prawy.

Co do alternatyw dla klawiatury Apple Magic Keyboard od innych producentów, to znalazłem bardzo fajny artykuł w tym temacie:

https://www.slashgear.com/1820237/ma...e-low-profile/