Trochę się z tym liczyłem, no i jakoś to będzie. a C1, nie koniecznie. Siła przyzwyczajenia do LR raczej za duża.
Brakuje mi na macu faststone do przegladania i selekcji, znów przyzwyczajenie. Jakie macie na to sposoby?
Apollo One
testowałem kilka, ta jak do tej pory najlepsza, choć brakuje skrótu klawiszowego do resizingu
odpalasz folder ze zdjęciami i sobie strzałeczkami przeglądasz, a backspacem kasujesz zbędne (trzeba ustawić w opcjach). na pasku stanu masz na jakich ustawieniach robiłeś zdjęcie, iso czas przesłona itp
Kiedyś używałem Faststone, obecnie do zdjęć z aparatu używam Bride i niczego mi nie brakuje.
Do zdjęć z telefonu używam wbudowanej aplikacji Zdjęcia.
Ten program ma mnustwo możliwości katalogowania, wyszukiwania i spore możliwości edycji.
Moim zdaniem w paru kwestiach jest lepszy od Faststone.
Ej a ktoś ma i9 jakiegoś nowszego z zintegrowaną grafą. Wg benchów to wychodzi taki nowy i9 jak m4pro, a idzie złożyć w cenie do 5k. No chyba, że te grafiki zintegrowane o kant tyłka.
A do czego Ci ta zintegrowana grafika? Do gier to się za bardzo nie nadaje, odszumianie SI podejrzewam, że będzie masakrycznie dłużej niż dedykowana karta graficzna - niestety brakuje takich testów.
Choć do odszumiania SI w Lr spokojnie wystarczy coś pokroju RTX 4060 co można kupić za ok. 1300 PLN.
https://www.canon-board.info/threads...=1#post1456957