Pokaż wyniki od 1 do 10 z 662

Wątek: Komputer dla fotografa 2024

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Komputer dla fotografa 2024

co do mikroswitchy to często montują omrony które wytrzymują 100 000 kliknięć jesli to robią w myszy za 200zł czy 100zł no to po prostu rabią, ale jeśli jest to robione w myszy gamingoej za 700zł to test to kpina, używałem takich myszy (ergonomia mi odpowiadała podstawka pod kciuk regulowana szerokość myszy regulowany ciężar, metalowa konstrukcja i niezły sterownik tylko te tanie omrony) znajomy elektronik wymienił te mikroswitcze na inny model też omron ale wytrzymuje miliony kliknięć (do kupienia w internecie) różnica ceny to parę złotych (nie pamiętam ale rzędu 2 do 5 zł na sztuce) - kapitalizm jak to mawiają u mnie na wsi microswitcha nie widać więc może być jakikolwiek.

tanie i duże karty microsd sandiska to oszustwo połowa pojemności, 20% lub 10% prędkości nie warto nawet sobie tym głowy zawracać to paść totalna - jeśli potrzebne jest coś dużego (w sensie pojemność 1TB lub 2TB) z małymi wymaganiami prędkości (np. muzyka do grajka hi-fi) to polecam sandisk ultra z jakiegoś pewnego źródła i najlepiej w promocji - ostatnio była w czarny piątek na amazonie.

--- Kolejny post ---

jesli chodzi o dyski to używam seagate iron wolf pro 8TB kupiłem bo miał dobre parametry ale pisało że jest głośny - rzczywiście dźwieki jakie wywtawał były dziwne jak zmieniałem obudowę to dorzuciłem specjalne podkładki gumowe (były z obudową) magia - dysk stał się cichy

jak kupujesz dysk talerzowy to warto przeczytać opis techniczny, a następnie sprawdzić czy nie czytało się opisu marketingowego producenci lubią sie mijać z prawdą jeśli chodzi o technologię zapisu i prędkość dysku podsuwając marketingowy bełkot zamiast parametrów - ot kapitalizm jak mawiają u mnie na wsi
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 05-12-2024 o 09:45
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów