Pokaż wyniki od 1 do 10 z 662

Wątek: Komputer dla fotografa 2024

Mieszany widok

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Komputer dla fotografa 2024

Kurde, po tylu latach dowiedziałem się, że mój NEC MultiSync EA245WMi-CT Color Tuned to jednak powinien wylądować w koszu
    W sumie do gier też się nie nadaje, masakra
    Mam go od 2017 r. i bardzo go lubię

P.S. Jak się dobrze przyjrzę to w niebiskim widzę dwa
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 25-11-2024 o 20:53

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Kurde, po tylu latach dowiedziałem się, że mój NEC MultiSync EA245WMi-CT Color Tuned to jednak powinien wylądować w koszu
    W sumie do gier też się nie nadaje, masakra
    Mam go od 2017 r. i bardzo go lubię
    bo na forum falami idą różne trendy: są momenty kiedy sprzedawca twierdzi - tylko szeroki gamut, jak akurat sprzedawca sprzedaje monitory srgb (czyli te z węższym gamutem) to twierdzi że szeroki gamut jest niepotrzebny do obróbki - akurat trafiłes na ten moment z zakupem i teraz widzisz jednolite kwadraty marketing to wielka siła

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    I tak my być, inaczej black friday trzebaby wydać częściowo na jakiś lepszy monitor
    bogaty Święty Mikołaj czy kto tam przychodzi tez może byc opcją
    EOS 3, 5D, R5

Coś już napisał Awatar NorthPole
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Przede wszystkim, to przed wyrzuceniem monitora, radziłbym zapisać ten obrazek testowy bezpośrednio z zalinkowanego artykułu na dysku, a potem oglądać go przy pomocy jakiegoś softu, który na pewno obsługuje zarządzanie barwą -- przeglądarka niekoniecznie.

Ja mam stary (ponad dziesięcioletni) monitor z matrycą TN, na którym widać wszystkie kwadraciki, więc myślę, że to nie jest zbyt wymagający test

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez NorthPole Zobacz posta
    Przede wszystkim, to przed wyrzuceniem monitora, radziłbym zapisać ten obrazek testowy bezpośrednio z zalinkowanego artykułu na dysku, a potem oglądać go przy pomocy jakiegoś softu, który na pewno obsługuje zarządzanie barwą -- przeglądarka niekoniecznie.

Ja mam stary (ponad dziesięcioletni) monitor z matrycą TN, na którym widać wszystkie kwadraciki, więc myślę, że to nie jest zbyt wymagający test
    u mnie w przegladarce nie widac zadnej roznicy (Firefox), po otwarciu w windowsowym Photos tez nic. w LR 14 minimalne roznice. za to w Fast Stone Image Viewer - widac bardzo wyrazna roznice. co wiecej - ta roznice widac nawet na ponad 10-letnim monitorze Samsunga (mam jeden z tych pierwszych modeli o rozdzialce 1920x1200)...

czyli w sumie... to nie wiem czego ten test mialby dowodzic.
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar NorthPole
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    czyli w sumie... to nie wiem czego ten test mialby dowodzic.
    Tego, że FF nie obsługuje u Ciebie zarządzania barwą, a LR i FS mają pewnie przypisane inne profile. Windows urwa!

Uprawnienia umieszczania postów