Porównywanie RAMu czy SSD to nie jest takie 1:1. Z tego co można znaleźć w sieci Ddr5 jest o połowę wolniejszy od podstawowej wersji w proc Appla już nie wspominając o wyższych procesorach pro max czy utlra. Różnice są wtedy kolosalne.
To nie jest tylko dokładanie RAMu. To są całkiem inne szybsze pamięci i komunikacja.
--- Kolejny post ---
U mnie nie wzbudza, bo poczytałem kiedyś jak to wygląda, jak powyżej. W DDR5 jest chyba max 52GB/s czyli połowa tego co w podstawowej wersji. Idąc wyżej dokładamy nie tylko pojemność. Dlatego się nie dokłada a bierze inne modele, tak robią w Apple że lepiej wziąć wyższy model, szybszy niż kupować niższy z większym Ramem.
Przestańcie już pisać co kto myśli wg metodologii pc, poczytajcie o tych procka h M a potem coś napiszcie z sensem
--- Kolejny post ---
Apple tak to wycenia. Nie musi się wcale podobać, Kupujący wiadomo że wolałby tanio jak w pc. Ale po co mają walczyć ceną. Produkty są dobre i znajdują nabywcow, ba oni są potem zadowoleni. To się w głowie nie mieści użytkownikom pc. Śmiech wywołuje na salia użytkownicy Maców po prostu na tym pracują. Tak jak my na Canonach. I co z tego że Sony tańsze w szkłach. Mnie to nie wzrusza. Jakieś analogie?
Jeden se kupi szkło za 16tysi w Canonie, drugi podobne w Sony za 4.5. Sony userzy pukają się w głowę. Sony userom nie wytłumaczysz, że Canon to Canon tamto. Patrzą ze swojej perspektywy.
Jakieś analogie się nasuwają?