Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
Dodatkową zaletą u mnie to fakt że miejsce w biurku gdzie kiedyś stała ta duża obudowa pc teraz mam na plecak foto i inne małe torby a na mini stoi monitor. No i jest cicho w końcu Wydajność u Ciebie to ciężko zapewne będzie pobić podstawową wersją, raczej tego bym nie oczekiwał, ale jestem ciekaw jak to będzie wyglądać w praktyce na programach Adobe porównanie
W benchmarku Thomasa na obecnym zestawie zszedłem do 8,1s, gdzie M2 Max ma 16,4s, M3 Max 15s, M2 Ultra (24/60) 14,2s.
Myślę, że wydajnościowo nie tylko podstawową wersją będzie ciężko to pobić a to tylko 4070 super.
Składając obecny komputer brałem pod uwagę to, że AM5 jest stosunkowo nowe i spokojnie tu wsadzę 9950x czy 9950x3d którego jeszcze nie ma. Pewnie kolejna generacja też będzie na ten socket. Płyta to topowy model z rewelacyjnym zasilaniem, z 4 miejscami na NVMe (w tym dwa 5.0). Łatwo tez będzie przejść na kolejną generację RTX 5070 czy 5080.

Właśnie przy działaniach AI mam największe obawy. Może jeszcze się wstrzymam z tym maciem mini na pierwsze testy, aby się nie zrazić... Może warto będzie zacząć od M4 Pro. No nic, mam czas na podjęcie decyzji, bo to przecież dopiero był preorder.