Pokaż wyniki od 1 do 10 z 623

Wątek: Komputer dla fotografa 2024

Mieszany widok

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Komputer dla fotografa 2024

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    A tak zupełnie z ciekawości (bo zupełnie nie mam doświadczenia - mam z rzadka używaną wirtualkę Win11Arm) - jak często trzeba dziś Windę przeinstalowywać/instalować od zera żeby wszystko działało? Coś się zmieniło na lepsze - w sensie, czy 4-letnia Winda śmiga tak jak nówka?

p,paw
    Mniej więcej od 15 lat tego nie robiłem.
    U mnie jakoś od Windows 7 przestałem bawić się takie zabawy. No i dużą zmianą na plus było w pewnym momencie przeskoczenie na dysk SSD pod system.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Mniej więcej od 15 lat tego nie robiłem.
    U mnie jakoś od Windows 7 przestałem bawić się takie zabawy. No i dużą zmianą na plus było w pewnym momencie przeskoczenie na dysk SSD pod system.
    Matko boska, masz od 15 lat tego samego kompa?

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Matko boska, masz od 15 lat tego samego kompa?

p,paw
    Nie łap mnie za słówka...
    Na przestrzeni mniej więcej 15 lat przeszedłem 2 większe modernizacje i one oczywiście wymusiły instalowanie systemu od nowa + 2 mniejsze, które nie wiązały się z reinstalacją systemu, ale nie było potrzeby reinastalacji z powodów zamulania, awarii, itp.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Nie łap mnie za słówka...
    Na przestrzeni mniej więcej 15 lat przeszedłem 2 większe modernizacje i one oczywiście wymusiły instalowanie systemu od nowa + 2 mniejsze, które nie wiązały się z reinstalacją systemu, ale nie było potrzeby reinastalacji z powodów zamulania, awarii, itp.
    Absolutnie nie miałem zamiaru "łapać za słówka". Raczej byłem ciekawy czy to jest case non-stop modernizacji od 15 lat czy jednak była po drodze wymiana.

Ja na początku kariery z MBP też miałem zwyczaj instalowania od zera każdej nowej wersji MacOS'a - przyzwyczajenie z Windowsa. Potem mi skutecznie przeszło, szczególnie po tym - jak pisałem - Apple wprowadziło mechanizm w którym "rdzeń" systemu jest read-only, a więc nienaruszalny a w trakcie upgrade po prostu jest wymieniany na nowy.

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Uprawnienia umieszczania postów