Strona 71 z 71 PierwszyPierwszy ... 2161697071
Pokaż wyniki od 701 do 704 z 704

Wątek: Komputer dla fotografa 2024

Domyślnie Odp: Komputer dla fotografa 2024

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Pod Win nie ma jeszcze tak dobrze zintegrowanej architektury ARM. Były jakieś próby, coś tam Qualcom miał robić, na razie cisza, a przy obecnych niskich cenach nowych Maców z M4 właściwie nie mają konkurencji. Intel/Amd/M$ po prostu przespały ten czas.
    Przecież MS podpisał umowę na wyłączność ARM z Qualcommem, która wygasła dopiero w tym roku, więc jak inne firmy miały coś pokazać? Na Computex 2025 NVIDIA ogłosiła procesor ARM opracowany z MediaTekiem wykorzystujący architekturę GB10 Blackwell.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

mnie nie interesuje co kto z kim podpisał
    fakty są takie, że dziś na rynku komputerów ARM do wytężonej pracy jest tylko Apple, a od wprowadzenia M1 minie za chwilę 5 lat

EDIT o, właśnie się zreflektowałem, że podobnie było z ajfonem, też wszyscy po 5 latach zaczęli gonić
    Ostatnio edytowane przez cauchy ; 29-05-2025 o 13:18
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    mnie nie interesuje co kto z kim podpisał
    fakty są takie, że dziś na rynku komputerów ARM do wytężonej pracy jest tylko Apple, a od wprowadzenia M1 minie za chwilę 5 lat
    Rozumiem. Ja jak się czymś nie interesuję lub czegoś nie wiem to staram się nie wypowiadać na ten temat, bo później wychodzi jak powyżej. Ale to ja
    Fakty są takie, że Qualcomm nie robił "jakiś prób", tylko możesz kupić lapka ze Snapdragonem X Elite. Sporo jest też już programów pod ARM64, w tym chyba cały już pakiet Adobe.

Nie wiem jaki cel miał MS podpisując umowę na wyłączność z Qualcommem. Sam Windows oraz programy pod niego wreszcie by mogły mieć też lepszą optymalizację, bez konieczności wstecznej kompatybilności ze wszystkim. Po co jednak ruszać? Działa? Działa. Kij z tym, że by mogło być stabilniej, lepiej i wydajniej.

Strona 71 z 71 PierwszyPierwszy ... 2161697071

Uprawnienia umieszczania postów