1. F3 i wybierasz okno
5. finder - widok - pokaż opcje widoku
tam możesz powiększyć ikony
1. F3 i wybierasz okno
5. finder - widok - pokaż opcje widoku
tam możesz powiększyć ikony
| R3 | R5 | RF 85L | RF 135L IS | RF 15-35L IS | RF 24-70L IS | RF 70-200L IS | RF 100-500L IS | RF 1,4x |
Laptopy z Winem to straszne dziadostwo jest. Chyba, że miałeś coś typu Dell XPS 4k. Ale to ceny macbooków Pro.
A propo kompów , bo też się przymierzam. Jak Wy gracie w gry na tych macach? (jak zamierzam wywalić kasę na nowego kompa, to zamierzam też zagrać sobie w nowego COD) Dwa. Będę brał głównie pod akcje R4M, a tam podobno grafika jest mega potrzebna no a maczki jej nie mają. To jak to jest?
Nad F3 masz taką ikonkę, ona otwiera widoki otwartych folderów.
Widok-Pasek Statusu
Nie wiem co to ctrlx?
Cmd+C I Cmd+V działa jako kopiuj wklej na wszystkim.
U mnie dział zarówno z przytrzymanym shiftem jak i przytrzymanym Cmd.
Mogę zaznaczać pojedynczo jak i przeciągając grupowo.
Nie wiem czym się różni podgląd do sieci od normalnego, ale miniaturki można powiększyć do gargantuicznych wielkości klikając w otwartym folderze Cmd +
lub w pokaż opcję widoku, również ze zmianą wielkości czcionki itp.
Nie potrzeba żadnej zewnętrznej appki. W Launchpad-Inne masz zrzut ekranu. Jak często z tego korzystasz to przeciągnij to na belkę.
Poza zrzutem masz możliwość nagrania ekranu.
Po prawej stronie plusa i znaku równości jest Delate.
Klikasz na dysk prawą myszą lub dwa palce w lapie i klikasz na zarządzaj dyskiem.
Masz pasek graficzny z tęczą ze Zbawiksa.
Ostatnio edytowane przez Mamrot ; Wczoraj o 11:15
#5 i #7 też dla mnie trochę irytujące po przesiadce na Maca. Co do #5, to wszyscy tu piszą o opcjach widoku gdy sobie przeglądamy folder, a cauchy pisze gdy chcemy załadować zdjęcia na jakąś platformę, np. Google Zdjęcia, FB, itp. Wtedy wielkość tych miniatur jest dużo mniejsza niż podczas zwykłego przeglądania plików. Przez takie coś często jestem zmuszony kopiować wybrane fotki do innego folderu i dopiero z niego ładuje wyselekcjonowane pliki.
Jeszcze jedna rzecz, która denerwuje to ciągłe zmiany widoku folderów. Niby w opcjach ustawiam domyślnie że ma być lista, a za jakiś czas i tak mam miniatury, innym razem foldery. Ale pomimo tego i tak jestem mega zadowolony z wydajności, mam M4 Mini 256/24.
R6 II + R | RF 24-70 f/2.8 + RF 50 f/1.8 + EF 70-200 f/2.8 IS II
Wroce z roboty to porozkminiam te rzeczy, zwlaszcza interesuje mnie to zaznaczanie zbioru z shiftem, bo przekopalem caly net i wszyscy mowi ze sie nie da. Np tu od 3:20
https://youtu.be/FgGuHeUAk_A?si=nUyLY6SdbsFWjmnk
To ja poproszę powoli, dużymi literami a najlepiej pismo obrazkowe, bo jestem z innej epoki.
Nie mam twarzoksiążki i nie korzystam z Google-zdjęcia.
Otwieram folder, zaznaczam pliki bezwartościowe i te lądują w koszu przez delete, te wartościowe grzecznie proszę aby otworzyły się w danej aplikacji.
Jeżeli dane pliki są różnego typu, to otwierają się w domyślnych programach, wcześniej ustawionych jako domyślne przeze mnie.
Kiedy tworzy się ten załadunkowy folder?
Chodzi o okno jakie sie otwiera gdy chcesz wybrac zdjecia do załadowania do sieci - na fejsa, na forum, na flickra, gdziekolwiek. Klikasz na stronie „wybierz zdjecia”, zaleznie od strony, i system otwiera okno wyboru plikow. I tam w tym oknie podglad ikon jest mikro. W win10 można to sobie ładnie powiekszyć żeby widzieć jakie zdjecie załadować.
Jeśli nie wrzucasz zdjęć do netu jak piszesz to widocznie Ciebie to nie boli![]()
R6 II + R | RF 24-70 f/2.8 + RF 50 f/1.8 + EF 70-200 f/2.8 IS II
Dzięki. Już wiem o co chodzi. Faktycznie upierdliwe.
Ja się ratuję poprzez wciśnięcie spacji.
Zaznaczamy plik i wciskamy spację, powiększenie zajmuje 3/4 ekranu.
Na macu to cmd+x, działa wszędzie za wyjątkiem folderów.
Nawet nie zwróciłem uwagi, bo od lat stosuję metodę przeciągania.
Ostatnio edytowane przez Mamrot ; Wczoraj o 14:37