1. nie działa alt-tab dla folderówgdy chcę się szybko przełączyć między nimi. Odpala się po prostu w widoku aplikacji finder i pozostałe appki, np. safari. Ale nie zmienia widoku folderów.

2. nie ma informacji na pasku zadań folderu o rozmiarze zaznaczonych plików
Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zrzut ekranu 2025-05-13 o 22.17.05.png
Wyświetleń:	9
Rozmiar:	255,1 KB
ID:	20058

3. dla plików nie działa ctrlx-ctrlv (wiem że można to na 3 palce, ale wolałbym na 2)

4. w widoku ikon nie działa zaznaczanie plików z shiftem, aby zaznaczyć zbiór plików. Wiem, że to działa w widoku listy, ale dla fot to jest zupełnie nieprzydatne. Tego bardzo mi brakuje i z tego co poświęciłem czas żeby to rozkminić to nie ma na to metody.

5. nie ma dużego podglądu fot jakie pojawiają się w okienku do załadowania do sieci, te miniaturki są mikroskopijne, oczy bolą patrzeć. Da się to jakoś powiększyć?
Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zrzut ekranu 2025-05-13 o 22.10.15.png
Wyświetleń:	10
Rozmiar:	1,10 MB
ID:	20059

6. brak sensownego printscreena (do tej pory nie ściągnąłem żadnej apki na to, domyślam się że jest jakiś snagit czy cuś).

7. brak klawisza delete. w AppolloOne ustawiłem sobie delete pod backspacem i jest ok, ale np. w edycji tekstu brakuje tego.

8. brakuje graficznej informacji o zajętości dysków (pewnie też jest na to jakaś appka, ale chciałbym to mieć od razu pod Moim Komputerem). Są tylko cyferki i krzaczki jak w DOSie. W dobie wizualnej prezentacji danych to jest mega słabe.

to tak na szybko