Strona 47 z 64 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 654

Wątek: Komputer dla fotografa 2024

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar cybulski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Komputer dla fotografa 2024

Logitecha mysze mam do łyndołs, bezklikową a przy maczku mam microsoftu, dostałem kiedyś jako gift z konferencji. Nie dorobiłem się jeszcze oryginalnych gadżetów japka w postaci klawiatury i myszy.

Z logitechem jest tak że na allegro jest dużo tanich podrób, udają że są takie same a nie są. Wiem bo pracownikom kupowałem te z allegro i w sumie niby są ok ale mając obie w ręku widać że na ale trafiłem tanio podroby. Interes życia q*rwa zrobiłem, zachciało się taniej

--- Kolejny post ---

Tak samo jest z różnymi super okazjami na ale na karty SD. To wsio podróby, szczególnie dużo tego sandiska. Ale kingstony chyba oryginały bo szybkie są jak trzeba, tanie sandiski to śmiecie jakieś, zero parametrów. Wyglądaja tylko jak oryginał, nic poza tym. Do kamer ip się nadają gdy trzeba wiele, te microSD nic poza tym. Potrzebowałem niedawno paczkę 10sztuk to kupiłem w cenie okazyjnej więc do foto nie polecam takich oszczędności.

--- Kolejny post ---

Ostatnio miałem przypadek, że kupiłem z polskiej firmy dyski seageta 8TB,4 sztuki. Do jednego backupowego NASa w pracy. Takie same chodzą od lat na innym. No i te nowe nie chciały w ogóle iść. A że na firmę to wiadomo zwrotów nie ma. Chwilę pomyślałem i stwierdziłem że jedyna rada to napisze reklamację że mają podroby a nie oryginały. Przyjęli bez gadania i zwrot kasy był momentalnie. I kupiłem w zamian seagaty z Chin które poszły. Takie buty.
    Ostatnio edytowane przez cybulski ; 05-12-2024 o 06:32
    linktr.ee/zbigniewurban5150 ||Canon R5 R |RF16/2.8 EF35/2IS RF50/1.8, Sigmy Art EF 35/1.4 50/1.4 , TTA50/0.95, 7A50/1.1, VM Noktony 40/1.4SC 75/1.5, EF85/1.2L II, EF16-35/4L IS, RF24-105/4L, EF200/2.8| Sony A73 SY 35-150/2-2.8 | Nikon D750 28-105/3.5-4.5D |Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar Super 55/1.8 ||iPhone 14 PRO||

Bywalec Awatar Marek Kowal
    Miasto
    Warszawa

Ostatnio miałem przypadek, że kupiłem z polskiej firmy dyski seageta 8TB,4 sztuki.

... z ciekawości, czym sie kierowałeś wybierając Seageta a nie Red-a WD?

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Co do Logitecha, to używam myszki do służbowego lapka i microswitche pod lewym przyciskiem padają po maks półtora roku codziennego, intensywnego użytkowania. Obecnie kolejny egzemplarz (to są myszki kupowane u oficjalnego przedstawiciela, różne mniejsze modele w cenie ok. 200 zł/szt.) nadaje się już tylko na złom. I dzieje się tak nie tylko u mnie, ale przynajmniej jeszcze u dwóch innych osób. Nie wiem, czy te mniejsze modele są do bani, czy jednak jakość już nie ta.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Co do Logitecha, to używam myszki do służbowego lapka i microswitche pod lewym przyciskiem padają po maks półtora roku codziennego, intensywnego użytkowania. Obecnie kolejny egzemplarz (to są myszki kupowane u oficjalnego przedstawiciela, różne mniejsze modele w cenie ok. 200 zł/szt.) nadaje się już tylko na złom. I dzieje się tak nie tylko u mnie, ale przynajmniej jeszcze u dwóch innych osób. Nie wiem, czy te mniejsze modele są do bani, czy jednak jakość już nie ta.
    Ja co prawda jeszcze tego nie doświadczyłem z Logi, ale słyszałem od kilku osób to samo.

Pełne uzależnienie Awatar cybulski
    Miasto
    Warszawa

REDy też mam w NASach.
    Dla mnie ważna w NASach jest tylko cena za terabajt, no i wybieram dyski z listy referencyjnej synology do danego modelu. Nic poza tym.
    linktr.ee/zbigniewurban5150 ||Canon R5 R |RF16/2.8 EF35/2IS RF50/1.8, Sigmy Art EF 35/1.4 50/1.4 , TTA50/0.95, 7A50/1.1, VM Noktony 40/1.4SC 75/1.5, EF85/1.2L II, EF16-35/4L IS, RF24-105/4L, EF200/2.8| Sony A73 SY 35-150/2-2.8 | Nikon D750 28-105/3.5-4.5D |Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar Super 55/1.8 ||iPhone 14 PRO||

Pełne uzależnienie

co do mikroswitchy to często montują omrony które wytrzymują 100 000 kliknięć jesli to robią w myszy za 200zł czy 100zł no to po prostu rabią, ale jeśli jest to robione w myszy gamingoej za 700zł to test to kpina, używałem takich myszy (ergonomia mi odpowiadała podstawka pod kciuk regulowana szerokość myszy regulowany ciężar, metalowa konstrukcja i niezły sterownik tylko te tanie omrony) znajomy elektronik wymienił te mikroswitcze na inny model też omron ale wytrzymuje miliony kliknięć (do kupienia w internecie) różnica ceny to parę złotych (nie pamiętam ale rzędu 2 do 5 zł na sztuce) - kapitalizm jak to mawiają u mnie na wsi microswitcha nie widać więc może być jakikolwiek.

tanie i duże karty microsd sandiska to oszustwo połowa pojemności, 20% lub 10% prędkości nie warto nawet sobie tym głowy zawracać to paść totalna - jeśli potrzebne jest coś dużego (w sensie pojemność 1TB lub 2TB) z małymi wymaganiami prędkości (np. muzyka do grajka hi-fi) to polecam sandisk ultra z jakiegoś pewnego źródła i najlepiej w promocji - ostatnio była w czarny piątek na amazonie.

--- Kolejny post ---

jesli chodzi o dyski to używam seagate iron wolf pro 8TB kupiłem bo miał dobre parametry ale pisało że jest głośny - rzczywiście dźwieki jakie wywtawał były dziwne jak zmieniałem obudowę to dorzuciłem specjalne podkładki gumowe (były z obudową) magia - dysk stał się cichy

jak kupujesz dysk talerzowy to warto przeczytać opis techniczny, a następnie sprawdzić czy nie czytało się opisu marketingowego producenci lubią sie mijać z prawdą jeśli chodzi o technologię zapisu i prędkość dysku podsuwając marketingowy bełkot zamiast parametrów - ot kapitalizm jak mawiają u mnie na wsi
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 05-12-2024 o 09:45
    EOS 3, 5D, R5

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    .......używałem takich myszy (ergonomia mi odpowiadała podstawka pod kciuk regulowana szerokość myszy regulowany ciężar, metalowa konstrukcja...............
    Możesz podać nazwę? Używam MX Master 3S ale te obecne myszki są dla mnie za małe.
    Mam jeszcze stareńkiego Logitecha radiowego, jeden z pierwszych modeli optycznych i on jest dużo większy,
    dużo bardziej ergonomiczny. Niestety nie posiada tych bajerów, które posiada oprogramowanie Master a dla mnie są już niezbędne.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Mamrot Zobacz posta
    Możesz podać nazwę? Używam MX Master 3S ale te obecne myszki są dla mnie za małe.
    Mam jeszcze stareńkiego Logitecha radiowego, jeden z pierwszych modeli optycznych i on jest dużo większy,
    dużo bardziej ergonomiczny. Niestety nie posiada tych bajerów, które posiada oprogramowanie Master a dla mnie są już niezbędne.
    niestety firma nie istnieje ale ktoś to miał zamiar produkować, była jeszcze wersja 9 bezprzewodowa, tak jak pisałem microswitche były po taniości wymieniałem w 2 sztukach, cena microswitcha zasadniczo żadna ale trzeba mysz rozkręcić przelutowac i złożyć - daje sie to zrobić ale wymaga to jakiś tam umiejętności manualnych, ja kupowałem takie myszy jak miałem kłopoty z ręką (pomogło) niestety "normalne" myszki są dla mnie troche za małe aktualnie używam głównie G502

Mad Catz R.A.T 7

niezły opis ale cena raczej optimistyczna

https://www.x-kom.pl/p/156665-myszka...a-6400dpi.html

fajne są też myszki razera ale trzeba zrócić uwagę żeby nie miały gumy od strony kciuka guma sie wyciera plastik nie nowsze wersje są bez gumy
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 05-12-2024 o 13:15
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Cybul, zwroty na firme sa mozliwe juz od kilku lat. 10lat temu jeszcze to byla dobra wola sprzedawcy, teraz mozna zwrocic, dostajesz fakture korekte do zera i tyle.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Bywalec Awatar Marek Kowal
    Miasto
    Warszawa

to które głośniejsze z wersji 8TB, WD RED PRO czy IRON WOLF PRO?

Strona 47 z 64 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów