Strona 45 z 45 PierwszyPierwszy ... 35434445
Pokaż wyniki od 441 do 442 z 442

Wątek: Komputer dla fotografa 2024

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Komputer dla fotografa 2024

Po modernizacji PC (pierwszej dużej od 2012 roku) według benchmarków mam kilkukrotnie szybszy sprzęt ale w pracy z wideo czy foto nie zauważam różnić. Prawdopodobnie dlatego, że nie robię bardzo skomplikowanych rzeczy. Duże przyspieszenie uzyskałem jedynie w odszumianiu LR po zmianie karty graficznej z GTX1070 na RTX3070 z 30s do 7s ale to jeszcze na starej platformie opartej o i7 3770K. Gry to inny temat i tutaj widzę duży wzrost wydajności ale do pracy stara platforma była wystarczająca.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Komputer dla fotografa 2024

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Po modernizacji PC (pierwszej dużej od 2012 roku) według benchmarków mam kilkukrotnie szybszy sprzęt ale w pracy z wideo czy foto nie zauważam różnić. Prawdopodobnie dlatego, że nie robię bardzo skomplikowanych rzeczy. Duże przyspieszenie uzyskałem jedynie w odszumianiu LR po zmianie karty graficznej z GTX1070 na RTX3070 z 30s do 7s ale to jeszcze na starej platformie opartej o i7 3770K. Gry to inny temat i tutaj widzę duży wzrost wydajności ale do pracy stara platforma była wystarczająca.
    wymienilem ostatnio Ryzena 3600X na 5900X, i 1070 na 3070. roznica w LR jest spora. z czego po monitorach temperatur widze, ze i proc i akcelerator pracuja w LR (proc glownie w module edycji, akcelerator przy eksporcie i generowaniu miniaturek). wszedzie po kolei jest szybciej - interfejs LR jest szybszy, przeskakiwanie miedzy zdjeciami i kopiowanie procesu z poprzedniego zdjecia zauwazalnie predzej. na samym eksporcie jest wielka roznica (gdzies miedzy 2x a 3x szybciej), no ale to logiczne...
    www albo tez flickr

Strona 45 z 45 PierwszyPierwszy ... 35434445

Uprawnienia umieszczania postów